Brand image

Alentejo

Portugisiske Alentejo er hjem for nogle af de mest interessante, velsmagende og ikke mindst flot anmeldte rødvine i hele Portugal. Et vinland som fortjener, at vi kaster os over andet og mere end blot deres portvine.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Alentejo?

  Alentejo ringer måske ikke så mange klokker hos de fleste danskere, men det er virkelig et velkendt, højt respekteret vinområde i det østlige Portugal. Det varme, tørre område dækker cirka en tredjedel af landet og er bedst kendt for sin rødvin, hvoraf den bedste sælges under titlen og Alentejo DOC (Denominacao de Origem Controlada).

 2. Hvilke druer bruger man i Alentejo?

  Typisk bruge man i Alentejo en række forskellige druesorter. Nogle fremtrædende røde druesorter er bl.a. Aragonez (kendt som Tempranillo i Spanien), Trincadeira og Alicante Bouschet. For hvidvine er det druesorter som Antão Vaz, Arinto og Roupeiro. Druesorter, som bidrager til Alentejo-vinenes unikke smagsprofiler og egenskaber.

 3. Hvordan smager vine fra Alentejo?

  Røde vine fra Alentejo imponerer ofte med en intens og kompleks smag med noter af modne, sorte frugter, krydderier og hint af egetræ. De er kendetegnet ved deres fyldige natur og herligt velintegrerede tanniner. Hvidvinene fra Alentejo er typisk meget aromatiske med smag, der spænder fra citrusfrugter og tropiske frugter til blomster- og urtenuancer.

 4. Hvor ligger Alentejo?

  Alentejo er i én af de største vinregioner i Portugal og er inddelt i DOC underregionerne Portalegre, Borba, Redondo, Vidigueira, Reguengos, Granja/Amareleja, Moura og Évora. Alentejo ligger øst for Ribatejo i den sydøstlige del af Portugal og strækker sig helt ned til Algarve. Vin fra Alentejo er "blandt de indviede" kendt for at være spændende kvalitetsvin - her i blandt ikke mindst Cortes de Cima.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]