Vær med til at fejre H.M. Dronningens fødselsdag – Klik her og se vores stærke tilbud på vine fra Château de Cayx

Brand image

Kongehusets smukke vinslot ligger i hjertet af Cahors-distriktet og kan spores tilbage til det 15. århundrede, hvor det blev opført for at kontrollere sejladsen på Lot-floden. Hendes Majesæt Dronning Margrethe d. 2. og Prinsgemalen, født Henri de Laborde de Monpezat, købte Château de Cayx i i 1974

Château de Cayx

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Kongehusets vin


Hendes Majesæt Dronning Margrethe d. 2. og Prinsgemalen, født Henri de Laborde de Monpezat, købte det lettere nedslidte Château de Cayx i i 1974, hvorefter det undergik omfattende renoveringer. Prinsgemalen, der stammede fra området og var en stor kunstelsker, har over en årrække genskabt en tro og autentisk arkitektonisk arv. Efter initiativ fra Prins Henrik har Château de Cayx med tiden genvundet sine imponerende 21 hektar store vinmarker, der ideelt vender mod syd og ned mod en bugtning på Lot-floden.

Vinene fra Château de Cayx har taget et kvantespring op ad kvalitetsranglisten siden 2009, hvor man ansatte den unge ønolog og winemaker, Alexandre Gélis. Alexandre Gélis så med det samme det store, uudnyttede potentiale i Château de Cayx, og efter sin tiltrædelse arbejdede han målrettet i samarbejde med prinsgemalen mod en strammere styring og forbedring af slottets forskellige vine. Og at det har givet pote, kan i den grad smages. Vinene er kort og godt et benchmark for, hvor langt man kan nå med den rette tankegang og målsætning – uden at gå på kompromis med de enkelte vines autentiske og lokale særpræg!