ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Lazio

Nogle af verdens mest berømte vinområder ligger i Italien. Lazio er ikke et af dem. Det er delvist selvforskyldt, for op gennem store dele af 1900-tallet havde man et for stort fokus på kvantitet fremfor kvalitet. Det bliver der heldigvis lavet om på nu, og det giver resultater.

Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om vin fra Lazio

Hver region i Italien har god mad og vine, og hver region har også sin signaturstil. Hele verden kender og elsker vinene fra Toscana og Piemonte, men glemmer måske lidt nogle af de andre regioner. Lazio har f.eks. tre DOCG- og 27 DOC-appellationer. Det er bare at kaste sig i kast med Lazios vine.


Rom ligger i Lazio og det er ingen overraskelse, at vindyrkning var udbredt allerede dengang. Men allerede før romerne begyndte vinfremstillingen hos etruskerne her i Lazio. Etruskerne var en tidligere civilisation, der spredte landbrug og vinfremstilling i hele det centrale Italien. Gennem tiden fortsatte Lazio med at dyrke vinstokke, men i 1800-tallet blev regionen ligesom resten af det meste af Europa ramt af phylloxera-epidemien. Gennem store dele af det 20. århundrede var produktionen fokuseret på kvantitet frem for kvalitet. I dag har Lazio dog arbejdet hårdt for igen at fokusere på at producere kvalitetsvin, fremhæve indfødte druer og producere ædle internationale druesorter.


Lazio-vine er primært hvide og laves for det meste på Malvasia og Trebbiano. Den primære rødvin, der produceres, er Merlot, men regionens signaturrødvin er Cesanese. Der laves fortsat også en del bulk-vin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]