- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
HUSK FARS DAG D. 5 JUNI 🍷 SE GAVEIDEER HER
Trebbiano
Trebbiano er en hvid druesort, der bruges til lyse, friske og forfriskende hvidvine - og balsamicoeddike. I Italien er den vidt udbredt, men den bruges faktisk også til cognac i Frankrig under navnet Ugni Blanc. Her bidrager den med syre og et lavt sukkerindhold.
- På lager online
- Kun 48 på lager online
- Forudbestil - forventet d. 02/06/2023
- På lager online
- Kun 46 på lager online
- Kun 25 på lager online
- ØkologiskNyhed
Vælg favoritliste
Villa di Mare Trebbiano Rubicone Organic, IGT
MGM Mondo del Vino99,00Pr. flaskePå lager online - UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Trebbiano vokser over meget af verden
Trebbiano er dækker faktisk over flere druer - men hvis der bare står "Trebbiano" er det som regel varianten Trebbiano Toscano. Den stammer formentlig fra den østlige del af Middelhavet og var allerede under det gamle romere en populær drue. Det var muligvis paven, der tog druen fra Italien til franske Avignon, hvor den i dag bruges til produktionen af cognac og armagnac. Faktisk vokser der dobbelt så mange vinstokke med Trebbiano i Frankrig, som der gør i Italien. Den kendes også som Talia i Portugal og vokser endda i Bulgarien, Rusland, Grækenland og Brasilien og Uruguay.
Du kan regne med smags- og aromanoter som citron, ferskener, grønne æbler og basilikum. Som en tør hvidvin passer Trebbiano godt sammen med hårde italienske oste, skaldyrspasta, hvid pizza, stegt kylling og pesto.