KUN TIL I MORGEN - SPAR 15% på vin, spiritus & glas 🔥 SE HER!

Côtes-du-Rhône

Côtes-du-Rhône er en regional appellation, som dækker store områder i Rhôneregionen. Côtes du Rhône betyder direkte oversat "skråningerne ved Rhône" og er et stort, fantastisk vinområde i det sydlige Frankrig. Selve appellationen Côtes du Rhône står for rundt regnet 90% af Rhône-dalens samlede vinproduktion, så det er ikke småting. Området er samtidig ét af de mest anerkendte i hele Frankrig, hvor et af de mest klassiske underområder er Châteauneuf du Pape. 

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Côtes-du-Rhône

80% af al Rhône vin er Côtes-du-Rhône Appellation Contrôlée, med den største koncentration nord for Avignon i det sydlige Rhône.  Ikke mindre end 90% af den samlede Côtes du Rhone vinproduktion er rosé- og rødvin. Hoveddruen er Grenache, men også bl.a. Carignan, Mourvèdre og Syrah bruges. Til hvidvin anvendes de lokale druesorter Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Muscat, Picardan, Roussanne og Picpoul.


De fire niveauer

Man inddeler Côtes-du-Rhône i fire niveauer:


Cru (Fx Châteauneuf-du-Pape, Hermitage, Gigondas og Côte-Rôtie)

Côtes du Rhône Villages + bynavn (Her indgår et bynavn. F.eks. Côtes du Rhône Villages Contrôllé Beaumes de Venice)  

Côtes du Rhône Villages 

Côtes du Rhône


Da Côtes-du-Rhône er et virkelig stort område, har de gode franskemænd samtidig valgt at opdele det i en nordlig og en sydlig del. Derudover har man indført forskellige regler, f.eks. omkring druesammensætning. I den nordlige del er det derfor kun tilladt at bruge Syrah, Marsanne, Roussane og Viognier, mens vinbønderne i den sydlige del har det lidt lettere, og må bruge hele 13 forskellige druesorter. De mest populære er dog Grenache, Syrah, Cinsault og Mourvèdre og hvidvinsdruerne Marsanne, Roussanne og Viognier.


Netop fordi Côtes-du-Rhône er så stort og der er forskellige regler, varierer vinene voldsomt. I den nordlige del kan man finde vine, som næsten ligeså godt kunne være fra Bourgogne. Det er stadig fyldige vine, men med en flot elegance.


Hvad skal jeg vælge?

Côtes-du-Rhône er et overflødighedshorn, du bare skal kaste dig ud i.


Du kan dog overveje vine fra distrikterne:


Châteauneuf du Pape

Gigondas

Vacqueyras


Læs mere om de enkelte vine fra Côtes-du-Rhône ved at klikke på de enkelte produkter