- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
SLUTSPURT 🍷 Septembers bedste vintilbud - Klik her

Côtes-du-Rhône
Côtes-du-Rhône er en regional appellation, som dækker store områder i Rhôneregionen. Côtes du Rhône betyder direkte oversat "skråningerne ved Rhône" og er et stort, fantastisk vinområde i det sydlige Frankrig. Selve appellationen Côtes du Rhône står for rundt regnet 90% af Rhône-dalens samlede vinproduktion, så det er ikke småting. Området er samtidig ét af de mest anerkendte i hele Frankrig, hvor et af de mest klassiske underområder er Châteauneuf du Pape.
- Kun 35 på lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- På lager online
- Kun 3 på lager online
- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Om Côtes-du-Rhône
80% af al Rhone-vin er Côtes-du-Rhône Appellation Contrôlée, med den største koncentration nord for Avignon i det sydlige Rhône. Ikke mindre end 90% af den samlede Côtes du Rhone vinproduktion er rosé- og rødvin. Hoveddruen er Grenache, men også bl.a. Carignan, Mourvèdre og Syrah bruges. Til hvidvin anvendes de lokale druesorter Bourboulenc, Clairette, Marsanne, Muscat, Picardan, Roussanne og Picpoul.
De fire niveauer
Man inddeler Côtes-du-Rhône i fire niveauer:
Cru (Fx Châteauneuf-du-Pape, Hermitage, Gigondas og Côte-Rôtie)
Côtes du Rhône Villages + bynavn (Her indgår et bynavn. F.eks. Côtes du Rhône Villages Contrôllé Beaumes de Venice)
Côtes du Rhône Villages
Côtes du Rhône
Da Côtes-du-Rhône er et virkelig stort område, har de gode franskemænd samtidig valgt at opdele det i en nordlig og en sydlig del. Derudover har man indført forskellige regler, f.eks. omkring druesammensætning. I den nordlige del er det derfor kun tilladt at bruge Syrah, Marsanne, Roussane og Viognier, mens vinbønderne i den sydlige del har det lidt lettere, og må bruge hele 13 forskellige druesorter. De mest populære er dog Grenache, Syrah, Cinsault og Mourvèdre og hvidvinsdruerne Marsanne, Roussanne og Viognier.
Netop fordi Côtes-du-Rhône er så stort og der er forskellige regler, varierer vinene voldsomt. I den nordlige del kan man finde vine, som næsten ligeså godt kunne være fra Bourgogne. Det er stadig fyldige vine, men med en flot elegance.
Hvad skal jeg vælge?
Côtes-du-Rhône er et overflødighedshorn, du bare skal kaste dig ud i.
Du kan dog overveje vine fra distrikterne:
Hvad drikker man til rødvin fra Côtes-du-Rhône?
Der er mange muligheder, men én af de klassiske er flæskesteg. For et twist af klassikeren, så prøv evt. grillet flæskesteg. Vinens tanninstruktur, kraft og karakter vil matche flæskestegen rigtig godt.