SLUTSPURT SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Domaine le Clos du Caillou er fransk, fed og fantastisk. Traditionelle og prestigefylde vine. Stilen i Clos du Caillous vine er præget af markernes generelt meget gamle stokke, hvilket frembringer en særdeles koncentreret vin med uendelige mængder af sød frugt og fede, bløde tanniner. Størstedelen af Domaine le Clos du Caillous vine laves som “vin de garde” efter de gamle traditioner, og der er derfor stof til årtiers lagring i de to prestigevine Les Quartz og Châteauneuf-du-Pape Reserve. 

Le Clos du Caillou

Pris
Serveringsforslag
Underområde
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Le Clos du Caillou

Le Clos du Caillou ligger ved byen Courthézon, nordøst for Châteauneuf-du-Pape, hvor de sandholdige marker med knytnævestore rullesten er et perfekt udgangspunkt for store Châteauneuf-du-Pape-vine.


Domaine le Clos du Caillou har 58 ha vinmarker, hvoraf de otte ligger i Châteauneuf-du-Pape. Faktisk kunne de sidste 50 ha også have været med i Châteauneuf-du-Pape-appellationen, da de kun er adskilt fra distriktet af et gammelt stengærde. Fakta er dog, at domainets Côtes-du-Rhône Villages og Côtes-du-Rhône Reserve fuldt ud er på højde med flere af de bedre Châteauneuf-du-Pape-vine.


Clos du Caillou blev grundlagt i 1895, da Élie Dussaud slog sig ned og skabte en vinkælder. Området startede som et jagtreservat, og denne historie førte ironisk nok til, at den blev udelukket fra Châteauneuf-du-Pape-betegnelsen, da den blev oprettet i 1930'erne. Da eksperterne ankom til Le Clos du Caillou i 1936 for at undersøge jorden med henblik på dets optagelse i den nye appellation, blev de mødt med bevæbnede viceværter, der fortalte dem, at de ikke var velkomne! Og det er faktisk årsagen til den tilsyneladende uforklarlige tomme plet på Châteauneuf-du-Pape-appellationskortet. Det er derfor, Le Clos du Caillou producerer Côtes du Rhône i området Chateauneuf du Pape.


I begyndelsen af ​1900-tallet var Châteauneuf-du-Pape plaget af vinsvindel. I 1923 fik man forskellige regler for produktionen af ​​Châteauneuf-du-Pape - de første Appellation Contrôlée-regler i Frankrig, som samtidig var prototype for efterfølgende AOC-regler. De oprindelige AOC-regler tillod ti varianter, som blev ændret til tretten i 1936 og atten i 2009. Baron Pierre le Roy fra Château Fortia var hovedarkitekt bag reglerne, som fastsatte minimumalkoholniveauet for vinene og satte grænser for udbyttet samt hvilke typer druer, der måtte dyrkes i hvilket område. Et andet af Baronens krav var, at der ikke måtte plantes vinmarker på land, der ikke var tørt nok til at understøtte plantninger af både lavendel og timian.


Det var først i 1955, med Pouizin-familien ved roret, at Caillou-området med dets vidunderlige terroir begyndte at åbne op. Dengang bestod jorderne hovedsageligt af skov, som blev brugt som et jagtreservat. Claude Pouizin, begyndte at rydde jagtreservatet, da terroiret er enestående med stort potentiale for vinstokke. Så han besluttede han at plante vinstokke i stedet for skov, hvilket faktisk blev stærkt kritiseret blandt indbyggerne i Courthézon på det tidspunkt.


Først i 1970'erne begyndte Claude Pouizin produktionen af ​​de første flasker. Hans kone, Colette Pouizin, begyndte at handle med flaskerne og udviklede kommercialiseringen af vinene. I 26 år udviklede Colette Pouzin det franske marked og især salget i selve vinkælderen. Hun kunne godt lide at byde velkommen og dele sin lidenskab for vinene og det magiske sted Le Clos du Caillou med folk fra forskellige steder i verden. I dag drikker man Le Clos du Caillou i hele verden.


I en alder af 61 gav Claude Pouizin arven videre. Det blev hans yngste datter, Sylvie, der fortsatte arbejdet. I 1996, forlod de Sancerre og etablerede sig i Le Clos du Caillou med deres 2-årige datter, Marilou og deres nyfødte, Axel.


Le Clos du Caillou blev økologisk certificeret fra 2010-årgangen. Det var resultatet af en indsats mod mere naturlige metoder, som allerede blev påbegyndt af Claude Pouizin i begyndelsen af ​​1950'erne. Skiftet varede tre år med omdannelse. I samme tråd har en del af vingården i nogle år været drevet biodynamisk.


I april 2020 tog Le Clos du Caillou endnu et stort skridt ved at købe Domaine de Panisse. Den smukke ejendom består af en storslået gammel bygning og 33 hektarer i Châteauneuf-du-Pape, plantet på et usædvanlig terroir af sandjord. Vinmarkerne er sammensat af de traditionelle druer i Châteauneuf-du-Pape: Grenache, Syrah, Mourvèdre og også gamle Cinsault fra 1950. Nogle af Grenache-vinstokkene blev endda plantet i 1924 og hele produktionen er omlagt til økologisk landbrug.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]