ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Robert Drouhin besøgte USA for første gang i 1961, og efter gentagende besøg og smagninger blev han overbevist om, at der var muligheder – store muligheder – i landet for en erfaren Bourgogneproducent. Domaine Drouhin blev derfor grundlagt i 1987 i Willamette Valley. Robert Drouhin medbragte fra starten både kapital og ekspertise – sidstnævnte i form af sin datter Véronique, som netop havde færdiggjort sine ønologistudier i Dijon.  

Domaine Drouhin

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Underområde
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Domaine Drouhin

Man kan ikke sige Domaine Drouhin uden også at sige Maison Joseph Drouhin. Det er samme familie, og i mere end 30 år har familien Drouhin brugt den enorme erfaring på begge sider af Atlanten - inkl. vinmarkerne i Willamette Valley, lige sydvest for Portland, Oregon. Vingården i Dundee Hills i Willamette Valley skaber elegante, fine Pinot Noir- og Chardonnay-vine med klare link til familien i Bourgogne.


Véronique Boss-Drouhin voksede op i Beaune, i hjertet af Bourgogne. Hun besluttede sig for en vinfremstillingskarriere i en tidlig alder. I årene siden er Véronique blevet globalt anerkendt for sit arbejde både i Bourgogne og i Oregon. Hun har lavet mere end 30 årgange hvert sted og anses for at være lidt af et ikon både i Oregon og i Bourgogne. Derfor blev hun 2019 tildelt Légion d'Honneur, Frankrigs højeste udnævnelse.


Philippe Drouhin er ansvarlig for forvaltningen og plejen af ​​Drouhin-vinmarkerne i Bourgogne, Oregon - og Chablis. Fra første parket oplevede han en tidlig alder de vindyrkningsmetoder, der skabte nogle af verdens fineste Pinot Noir- og Chardonnay-vine, og hjalp sin far Robert med at udføre forskning i jord og vinstokke. Efter at have dimitteret fra Ecole Supérieure de Commerce i Tours, tog han ønologikurser på universitetet i Dijon. Han gik officielt ind i familievirksomheden i 1988 og arbejdet indebærer at udvælge druebestande og kloner, vælge den pleje, der skal gives til jorden, og føre tilsyn med beskæringsplanerne. Stadig er han en ivrig studerende bruger af bæredygtige, biodynamiske og økologiske landbrugsteknikker. Når høstsæsonen kommer, er han ekspert i at hjælpe med at bestemme det perfekte tidspunkt at plukke druerne på for at opnå den største kvalitet og udtryk for hver vinmarks terroir.


Vinmarkerne

Lige på toppen af ​​Dundee Hills, hvor bløde skråninger fanger solskinnet og en let briser, skaber den 235 hektar store vingård nogle af de fineste Pinot Noir og Chardonnay frugter i verden. Målet har hele tiden været drømmen om en vingård i Oregon, der kunne konkurrere med de berømte vinmarker i Bourgogne. I begyndelsen bestod Domaine Drouhin af 91 ha hvedemarker og grantræer. Jordbunden var dog perfekt, og da de 33 ha bestod af sydvendte skråninger, måtte gran og hvede vige til fordel for 28 ha Pinot Noir og 5 ha Chardonnay. Vinstokkene blev som nogle af de første i Oregon podet på phylloxera-resistente rødder – en praksis, man ikke havde tradition for, da vingårdene ligger langt fra hinanden, og klimaet opfører sig meget ugæstfrit overfor sygdommen.


Naturlig produktion i vingården

Alle husets vine er fremstillet i hånden i deres vingård i fire niveauer, hvor tyngdekræften spiller hovedrollen i at få transporterer vinen rundt. Vinene helt naturligt med skånsom behandling og minimal indblanding. Det er Pinot Noir og Chardonnay, der smager som Pinot Noir og Chardonnay. Klassiske vine med stor finesse, elegance og udtryk for det terroir, druerne kommer fra.

Når druerne har nået fuld modenhed med en perfekt balance mellem brix og syre, og frugt og tannin, håndplukkes de til små 25 punds kasser, hvilket sikrer ankomsten af ​​uberørt, ikke-knust frugt til vores vingård med fire niveauer med gravity-flow. Alt, hvad vi gør i vingården, har til formål at bevare de unikke kvaliteter, som naturen gav os i vinmarkerne.


Gæringen varer typisk 7-12 dage, hvor de ældgamle burgundiske teknikker pigeage og remontage bruges som midler til netop den skånsomme behandling. Gæringen er forsigtig, og når den er færdig, flyttes den fritløbende juice via tyngdekraften til tredje niveau i vingården, nemlig tøndekælderen. Husets Pinot Noir er lagret på både nye (20%) og neutrale franske egetræsfade. Fadene er specialfremstillet i Bourgogne med egetræ fra Frankrigs bedste skove, som lader vinens og årgangens karakter vise sig. Når den sekundære, malolaktiske gæring er afsluttet, flyttes vinene af deres bærme via tyngdekraften og tilbage i på fad. Efter 12-14 måneder på egetræ udvælger Véronique fade til hver af husets tre cuvéer. Vinene blendes derefter og får lov at hvile i flere måneder, inden de flyttes til vingårdens sidste niveau, flaskerummet. På dette sidste trin flyttes vinene igen via tyngdekraften til flaske og får derefter lov til at modne 6 til 18 måneder før frigivelse.


Roserock Vineyard

Roserock er den nyeste tilføjelse for familien Drouhin - og den ligger også i Oregon. Den blev købt i 2013 og har et ganske enestående terroir, som er præget af vulkansk jord, kølige temperaturer og et ideelt højdeområde. Roserock afspejler Drouhins tilgang: Tålmodighed og nuancer, elegance og kompleksitet og frem for alt finesse.


Oregons førende

I dag er Domaine Drouhin en af Oregons absolut førende producenter, hvis ikke DEN førende: En hård beskæring og en ekstrem tæt tilplantning betyder, at hver vinstok kun giver most til lidt over ½ liter vin! De mere end 30 forskellige parceller vinificeres separat, hvorefter nogle få fade udvælges til prestigevinen Louise, yderligere fade udvælges til Cuvée Laurene og resten – hvilket er langt den overvejende del – bruges til den almindelige Pinot Noir.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]