- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni
Rhône
Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducenter i 2.000 år.
- Biodynamisk
Vælg favoritliste
2022 Chateauneuf-du-Pape Les Safres Blanc, AOP
Le Clos du Caillou599,00Pr. flaskeKun 37 på lager online - På lager online
- Biodynamisk
Vælg favoritliste
2014 Côtes-du-Rhône Reserve Blanc, AOP
Le Clos du Caillou329,00Pr. flaskeKun 2 på lager online - På lager online
- Kun 45 på lager online
- På lager online
- På lager online
- Kun 35 på lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Rhône
Fra Vienne til Avignon har Rhôneflodens bredder været hjemsted for vinmarker og vinproducenter i 2.000 år. På grund af Rhônedalens ualmindelig gode beliggenhed kan vinene fra området karakteriseres ved at være unikke, dynamiske og berømte, og afspejler egnens store mangfoldighed.
Geografisk opdeler man Rhônes vindistrikt i to områder:
Den sydlige del, der har ni appellationer. Jordbunden er stærkt varieret, og klimaet er varmere og i højere grad influeret af Middelhavet end i den nordlige del af Rhône-distriktet. Der produceres frugtrig, behagelig og let tilgængelig Rhône vin, der ofte er prismæssigt til forbrugernes fordel.
Den nordlige del, der har otte appellationer. Ser man bort fra Saint-Péray, der udelukkende fremstiller hvide og mousserende vine, er alle øvrige appellationer specialister i stor rødvin. Rhône vin fra den sydlige del er ofte mere rustikke og bør tilbringe 5-10 år i kælderen, før de virkeligt udfolder de mange nuancer og talenter. Der produceres også lidt hvidvin og mousserende vin på Viognier og Marsanne, men de bør som oftest drikkes unge.
Ud over de forskellige appellationer opdeles vin fra Rhône også i to kategorier, nemlig Côtes-du-Rhône og Côtes-du-Rhône Villages – i grove træk er vine med Villages-status ofte kraftigere og mere lagringsværdige end de almindelige Côtes-du-Rhône vine.
Der findes i alt 21 ”autoriserede” druesorter til Côtes-du-Rhône vin, men de indiskutable hoveddruer er Syrah i nord og Grenache i syd.