ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Loureiro

Loureiro-druen har måske ikke samme navn som Sauvignon Blanc eller Chardonnay. Men det bør den.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Loureiro?

    Loureiro er drue med et forholdsvis tyndt drueskind, der hovedsageligt dyrkes i det nordlige Portugal og bruges til at lave de fantastisk sommerlige, hvide Vinho Verde-vine fra Minho-regionen. Den dyrkes også i mindre mængder i Galicien, lige over den spanske grænse mod nord. Her hedder druen dog Loureira, og bruges i Rias Baixas' hvidvine, ofte blandet med distriktets fremtrædende druesort, Albariño, som den i øvrigt menes at være en slægtning til.

  2. Hvordan smager Loureiro?

    Loureiro-vine har typisk en aroma af appelsin og akacieblomst, en fremragende syre og er lav i alkohol. Loureiro-vinene bliver mere og mere populære.

  3. Hvad betyder Loureiro?

    Loureiro betyder "laurbær", og henviser til druernes karakteristiske aroma. Genetiske undersøgelser tyder på, at de er en gammel druesort, som man kan finde referencer til i gamle dokumenter fra slutningen af ​1700-tallet. Indtil 1960'erne blev druen hovedsageligt dyrket ét sted, i Vale do Lima i den nordlige kystdel af Minho-regionen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]