- LAGERSALG
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration

Nascetta
Det er nok de færreste, der har hørt om druen Nascetta. Men i Norditalien har den rigtig mange års historie bag sig blandt de lokale bønder i Langhe, og den dag i dag leverer den friske, sommerlige hvidvine - eller i det mindste et godt bidrag til det.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
- ØkologiskNyhed
Vælg favoritliste
2024 Langhe Bianco Baudana Dragon Organic, D.O.C.
G.D. VajraSprød, frisk og frugtig.
169,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Nascetta for en drue?
Den hvide druesort Nascetta dyrkes i Langhe-regionen i italienske Piemonte, især omkring byen Novello. Det er en af de mindre kendte druesorter fra området, som dog har opnået større popularitet i de senere år. Historisk set blev den dyrket af lokale bønder og brugt til at lave hvidvin til personligt forbrug.
I dag bruges Nascetta til tørre, friske hvidvine med fine aromatiske kvaliteter. Vinene er kendt for deres blomsteraroma, ofte med noter af hvide blomster og kamille, men man kan også ofte finde hint af citrusfrugt, grønne æbler og krydderier. Vinene har generelt god syre, hvilket understreger vinenes forfriskende og livlige karakter.
Hvad spiser man til Nascetta?
Med druens letter, friske og fint syrlige væsen er skaldyr, salater, lette pastaretter og hvidt kød oplagte valg til vinen. På grund af dens aromatiske karakter kan den særligt være et glimrende valg til retter, der har urte- eller citrus-baserede indslag.