NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!

Brand image

Langhe

Langhe er uden tvivl ét af verdens helt store vincentrummer.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Om Langhe

  Vil du have vin Langhe i provinsen Asti i Piemonte, Norditalien, er du kommet til det rette sted. Området Langhe er berømt for sine vine samt sin produktion af oste og trøfler. Fantastisk kuperet område hvor jorden oftest er præget af mergel. En af Piemonte´s mest kendte områder.

 2. Hvordan smager vinene fra Langhe?

  Langhe er kendt for at producere nogle af Italiens fineste vine, især rødvine lavet på druesorten Nebbiolo. De to mest kendte vine fra Langhe er Barolo og Barbaresco.


  Barolo omtales ofte som "Vinenes Konge" på grund af dens exceptionelle karakter, kvalitet og lagringspotentiale. Det er en robust, fyldig rødvin med et højt tanninindhold og smag af mørke frugter, roser, tjære og skovbund. Barolo-vine kræver typisk lagring for at blødgøre deres tanniner og udvikle deres komplekse smag fuldt ud.


  Barbaresco, en anden prestigefyldt vin fra Langhe, er også lavet på Nebbiolo-druer, men er lidt lettere og mere tilgængelig i sin ungdom sammenlignet med Barolo. Her får du mørke frugter, blomsternoter og en tydelig skovbund.


  Udover Barolo og Barbaresco producerer Langhe andre bemærkelsesværdige vine - ikke mindst Dolcetto og Barbera. Dolcetto er kendt for sin frugtige smag, lave tanniner og tilgængelighed. Barbera er på den anden side en alsidig rødvin med højere syre og smag af røde og sorte frugter. Langhe producerer også hvidvine, såsom Moscato d'Asti, en mousserende vin med en flot sødme og masser af aroma, og Arneis, en tør og forfriskende hvidvin med citrus- og blomsternoter.

 3. Hvor ligger Langhe?

  Langhe er en kuperet region beliggende i Piemonte i det nordlige Italien i provinsen Cuneo. Det strækker sig over et område, der også omfatter dele af provinserne Asti og Alessandria. Langhe er kendt for sine maleriske landskaber, vinmarker og charmerende byer, men især for dets vinproduktion, herunder kendte vine som Barolo og Barbaresco. Området er også anerkendt som et UNESCO-verdensarvssted for sine kulturelle landskaber og vintraditioner.