ONLINE ROSÉFESTIVAL ☀️ Spar op til 47% på rosévin!

Languedoc Roussillon

Languedoc-Roussillon har den ældste vinhistorie i hele Frankrig - og producerer mere vin end hele USA.

Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Languedoc-Roussillon-vin?

    Vine fra Languedoc-Roussillon kommer fra de sydlige Frankrig, helt nede i hjørnet, hvor Frankrig møder Spanien langs Middelhavets kyst. Området har hele 2800 km2 vinstokke og er verdens største enkeltstående vinregion. Herfra kommer mere end en tredjedel af al fransk vin – og mere end hele USA producerer. 


    Languedoc-vinenes historie kan spores til tidlige grækere i det femte århundrede f.Kr. Dengang var området nemlig en græsk koloni. Sammen med dele af Provence ligger her de ældste vinmarker i hele Frankrig. Regionen Languedoc har tilhørt Frankrig siden det trettende århundrede, og Roussillon blev erhvervet fra Spanien i midten af det syttende århundrede. De to regioner blev samlet som én administrativ region i slutningen af 1980'erne. Man har tidligere ment, at vine herfra har haft helbredende kræfter. 


    Phylloxera-epidemien i 1800-tallet var en katastrofe i Languedoc som så mange andre steder og dræbte mange af de bedste vinstokke, som var modtagelige for lus. Amerikanske grundstammer, der var naturligt resistent over for phylloxera, tog ikke godt imod kalkstensjorden på bjergskråningen, og blev i stedet erstattet af Aramon, Alicante Bouschet og Carignan.


    Under både Første og Anden Verdenskrig fik de franske soldater vin fra Languedoc-Roussillon i deres daglige rationer. Tidligere har vinene været blandet med vin fra Algeriet, som var fransk koloni indtil 1962. Den praksis er ophørt, og i dag oplever regionen kun en langsom opblomstrende vinhandel med fokus på øget kvalitet. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]