STORE besparelser på gaver og smagekasser (Op til 38% rabat)!

Vermentino

Vermentino er fantastisk - og fantastisk undervurderet. En let fyldig hvidvin, der vokser mest i Italien på øen Sardinien. Vermentino er lækker og kompleks i en stil, der ligner Sauvignon Blanc, som kun bliver mere og mere populær.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvordan smager Vermentino?

    På trods af Vermentinos typisk lette karakter, er den faktisk ret kompleks. Det skyldes, at Vermentino har et højere niveauer af phenoler, som bidrager til vinens subtile bitterhed i finishen - en smag, der ofte beskrives som grønne mandler. Et godt glas Vermentino byder på livlige aromaer af pære, hvid fersken, lime og pink grapefrugt med små, subtile noter af knuste sten og citrusskal. På tungen er Vermentino næsten altid tør og noget olieret med smag af grapefrugt og citrus, en flot mineralitet og toner af salt. I afslutningen kan den være ret "snappy" med en bitterhed, der kan minde om smagen af ​​grapefrugt. Du kan måske sammenligne Vermentino med druer som Albariño, Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc, Sémillon, Soave og Verdejo.

    Vermentino klarer sig godt i mindre frugtbar jord. Vermentino er som druesort helt på hjemmebane i et varmt klima og har tendens til at producere finere vine på mindre frugtbar jord i højderne.

  2. Hvad er det bedste glas til Vermentino?

    Det er virkelig ærgerligt at købe en fremragende flaske vin, som er kælet for i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Sauvignon Blanc eller Riesling, når du vil kæle for din Vermentino såvel som for dine smagsløg.