ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Typer af vin

Bliv klogere på de forskellige typer af vin og dyk ned i druernes univers.

Værd at vide om: Rødvinsdruer

Har du også svært ved at finde rundt i hvilke druetyper, man bruger til at producere vin? Vi har samlet en liste med 13 hurtige om rødvinsdruer, så du kan blive klogere på druernes karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte [...]

Værd at vide om: Naturvin

Der er ingen fast definition, ej heller kontrol, af naturvine/nature wines, hvorfor man kun kan tale om en egentlig hensigtserklæring. De fleste vinbønder vil dog praktisere enkelte eller flere af følgende metoder [...]

Værd at vide om: Rosé

Jeg så lyset for nogle år siden, da én af mine bedste venner, Jesper, skulle giftes. Han og hans kommende hustru var, og er stadig, meget glade for Champagne, så de valgte at brylluppet skulle afholdes i Champagne distriktet øst for Paris.

Værd at vide om: Søde vine

Mennesket har fremstillet søde vine næsten lige så længe, de har fremstillet vin. Tidligere foregik det som oftest ved, at man enten sødede vinene, typisk med honning, eller ved at man indtørrede druerne enten imens de stadig hang på stokken eller efter de var blevet plukket.


Værd at vide om: Hvidvins druer

Ind i mellem kan det være svært at finde rundt i alle de druetyper, der anvendes til vinproduktion. Vi har lavet en kort "opsummering" med karakteristika og geografisk udbredelse på de mest kendte druetyper indenfor hvidvinsproduktion, som forhåbentlig kan være med til at give et lidt bedre overblik.

Værd at vide om: Økologisk vin

Egentlig skal der skelnes mellem to former for økologisk vin. Dels vin der er lavet af økologiske druer, og vinificeret konventionelt, dels vin som er lavet af økologiske druer og vinificeret økologisk.


Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]