ONLINE LAGERSALG er her 🍷 Spar op til 57% på vin!

H.J. Hansen Vin på besøg hos Mackmyra i Sverige
​​​​​​​
Af Kenn Pahuus Petersen, Lagerchef, H.J. Hansen Vin A/S

Tirsdag d. 28 oktober var vi syv fra forskellige afdelinger i H.J. Hansen Vin, der skulle på et besøg ved Mackmyra i Sverige, vores nyeste whiskyhus. Jeg har været i Skotland en del gange, så det at se Mackmyra vendte op og ned på min opfattelse af, hvordan et destilleri ser ud!

Mackmyras nye destilleri blev bygget i 2012. Man bruger tyngdekraft i fremstillingen, forstået på den måde, at kornet kommer ind i toppen af den 32 meter høje bygning og ender så i bunden som råsprit. Mackmyra lagrer sine whiskyer i  jernminer, tidligere brugt af Svenske Sandwik og med de helt perfekte forhold til modning. Vi så deres topmoderne lager, hvor fugtighed og temperatur er fuldautomatisk styret. Helt anderledes at kommer derind – den fordampede alkohol bed virkeligt i øjne og hals. Fordampningen er på 4% årligt mod den skotske på 2%!

Den væsentligste årsag til vores besøg var, at vi skal stå for udlevering af den Mackmyra whisky, man kan få på sit eget fad. Man kan købe et fad på 30 liter, som man får på den fadtype, man ønsker, om den skal være røget osv. Fadet ligger så i den tid, man synes passer til sin whisky (ca. 5 år, da fadpræget ellers bliver for stort) Undervejs kan man selvfølgelig få fadprøver, så man kan følge sit ”barn”…

Når tiden er inde, tapper Mackmyra whiskyen på flasker og sender den til Danmark, hvor man så kan afhente sine flasker i vores H.J. Hansen butik i Østbanegade i København. Aftapning og udlevering sker fire gange årligt.

Hvis du ikke har smagt Mackmyra endnu, kan jeg kun anbefale det. Kom ind i butikken og få en smagsprøve på disse vidunderlige whiskyer!

Se video fra besøget her

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]