STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Hvem er G.D. Vajra?
Artikel af: Claus Simonsen, H.J. Hansen Vin

Familien Vajra - er fyldt med humør og livsglæde og skaber vine fyldt med sjæl!

De sidste kilometer i bil frem mod familien Vairas vingård er fyldt med nydelse for øjnene og forventningens glæde. Vejene fra Barolo by og op i de bløde bjerge er snoede og smalle og fører lige før gården forbi vinhuset G.D. Vajras bedste mark. Her gror kraftige vinstokke, der år efter år leverer fuldendte Barolo-vine. Det er dog først, når bilen er parkeret på den støvede gårdsplads, og Giuseppe Vaira eller et af de andre familiemedlemmer træder frem i døren, at stedets sjæl rigtig viser sig. For gensyn er i dette familieejede vindynasti lig med et kram. Her mener jeg kram som hos venner, man ikke har set længe. Kraftigt, omfavnende og frem for alt ærligt ment.

Kontakten til familiens overhoved Aldo Vaira og hans kone Milena går langt tilbage. Vinene har været på H.J. Hansens hylder i årevis, og for mig personligt er det blevet til langt over 50 besøg i dette hjørne af Piemonte. Forretningsbesøg, hvor vine smages og fremtidige aftaler diskuteres i en afslappet atmosfære. Aldo og Milena sidder sjældent med ved bordet længere. De har overladt den daglige drift til de tre voksne børn Giuseppe, Francesca og Isidoro. I langt de fleste vinhuse er et håndtryk og et venligt smil den rette start og afslutning på et besøg. Ikke hos familien Vaira. Deres passion for udvælgelsen af vinmarker og produktion af vin af højeste kvalitet skinner igennem i hele deres væremåde, talemåde og omsorg for den besøgende. Faktisk er det ikke begrænset til deres hjemlige 45 hektar. Møder jeg for eksempel Giuseppe Vaira på en vinmesse i Tyskland, kan jeg være sikker på en højlydt hilsen og et hjertevarmt kram midt i mylderet af ofte måbende vinhandlende

Hvorfor nu fortællingen om et kram og ikke detaljer om jorden, vinstokkene, produktionsanlægget og lagringen? Fordi vin bliver til det produkt, det er, takket være de mennesker, der står bag. Den fortælling hører med, når man står med en flaske vin fra Vajra.  Men tag ikke fejl. Et besøg på vingården i Piemonte er ikke lig lange nætter med masser af vin og ekstra gunstige aftaler som følge heraf. Giuseppe og de to søskende er topprofessionelle. Vi smager på nye vine, og proppen listes også af på en af de ældre flasker fra den i øvrigt kun godt 40 år gamle vingård.

En tilfældig gæst, der drejer ind på vingården, får naturligvis ikke samme overstrømmende behandling. Krammet hører ikke med, men gæstfriheden er der altid. Har man ikke mod på selv at forsøge sig med et spontant besøg, så hjælper vi gerne med en introduktion til familien Vaira og deres vine. Måske, hvem ved, venter der et kram i fremtiden.

Se hele vores sortiment fra G.D Vajra herTilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]