ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Aberlour Distillery klinger herligt i mange whiskyelskeres ører. Og det er ikke tilfældigt. Vandet er rent og lokalt og deres lagres bl.a. på sherryfade. Fyldig, let krydret, fantastisk whisky.

Aberlour Distillery

Pris
Undertype
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Aberlour Distillery

Destilleriet Aberlour ligger i det nordlige skotske højland i hjertet af Speyside og i skyggen af bjerget Ben Rinnes. Her løber en naturlig kilde med rent vand, som er udgangspunktet for de whiskyer, Aberlour producerer. Derfor er det passende, at Aberlour på gælisk betyder ’den pludrende bæks mund’. Destilleriet har flere gange vundet guld ved ’The International Wine & Spirit Competition, og destilleriets motto ’Let The Deed Show’ virker særdeles velvalgt for et destilleri, som har vundet så mange priser, som Aberlour har. Her er fokus på kvalitet og lokale råvarer og ligesom vandet er lokalt, kommer bygmaltenfra marker, som ligger inden for 15 kilometers afstand. Oftest bliver Aberlours whiskyer dobbelfadlagret – dels på Oloroso-sherryfade fra Jerez i Spanien, dels på amerikanske egetræsfade inden de to bliver ført sammen til glæde for smag og aroma. Egetræsfadene giver sødlige noter af vanilje og kokos, mens sherryfadene sikrer en lidt mere frugtig, krydret fylde, aroma og en mørkere farve.


Destilleriet har en lang historie, der går helt tilbage til 1826, hvor det blev grundlagt af James Gordon og Peter Weir. Det originale destilleri blev bygget ved hjælp af lokale materialer, ikke mindst granit fra nærliggende stenbrud, og blev drevet af et vandhjul, der gjorde god brug af det hurtigt strømmende vand i floden Spey.


I årenes løb skiftede Aberlour Distillery ejerskab flere gange. Ejerskabet overgik fra James Gordon til Robert Thorne & Sons i 1879, og derefter til S. Campbell & Sons i 1892. I 1921 blev destilleriet købt af W. H. Holt & Sons, som udvidede destilleriet og moderniseret produktionen. I dag er Aberlour ejet af det franske spiritusfirma Pernod Ricard og producerer fortsat højkvalitets single malt.


Det bedste glas til whisky

Den bedste whisky fortjener naturligvis det bedste whiskyglas, så du får maksimal nydelse ud af den whisky, du drikker. Vi anbefaler derfor Riedels whiskyglas. Østrigernes videnskabelige tilgang til vinglas betaler sig også, når det handler om whisky.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]