ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Mortlach fra Speyside er ét af de destillerier, du bør kende til, hvis du er glad for whisky.

Mortlach Distillery

Pris
Område
Alkohol
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Mortlach Distillery

Mortlach blev grundlagt tilbage i 1823. Dengang var det det eneste lovlige destilleri i Dufftown, også kaldet hjertet af Speyside. I begyndelsen var destilleriet egentlig ikke noget særligt. Det var dog kun indtil George Cowie slog sig til i 1853. Han var tidligere ingeniør og brugte sin viden til at løfte destilleriet til nye højder og sikrede Mortlach et flot renommé. I dag producerer Mortlach én af Speysides kraftigere whiskyer. Regionen byder på masser af bløde, behagelige whiskyer, hvor Mortlach formår at kombinere dette med noter af røg.


Hvordan smager Mortlach-whisky?

Mortlach er kendt for rige og fyldig whiskyer, med en olieagtig, nærmest cremet tekstur, som giver dem en flot mundfornemmelse; de er typisk fyldige. Mange Mortlach-whiskyer har et betydeligt sherrypræg på grund af lagring på sherryfade. Det sikrer den færdige whisky fyldige, komplekse og frugtige smage tørrede frugter, rosiner, figner og dadler. Der er normalt en udtalt sødme med noter af karamel, honning og nogle gange endda et strejf af chokolade. Du kan også glæde dig til noter af kanel, muskatnød, nelliker og ingefær, som bidrager til en varm og robust karakter i whiskyen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]