Brand image

Biodynamiske rødvine

Flere og flere vinproducenter tager enten økologi eller biodynamikken til sig. Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, men fordi mange mener, at produktet i sidste ende bliver bedre.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 24 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad betyder biodynamisk?

Biodynamikken blev opfundet i af Rudolf Steiner i 1924, da han udgav Agriculture Course, og byggede på allerede dengang anerkendte principper inden for landbruget, som han valgte at forene. Biodynamikken indeholder de økologiske principper, men man bruger derudover en del praksisser, som er skabt til at styrke vinstokkenes modstandskraft og generelle sundhed. Man sår og høster på helt naturlig vis, og det foregår ofte efter en kosmisk kalender, hvor månens position og jordens kræfter spiller ind. 


Hvad betyder biodynamisk vin?

Dybest set skal alt i vinmarken styrkes, så den opnår sit højeste potentiale. Det gør man bl.a. ved at indse, at vinmarken indgår i et større økosystem som en stor, levende organisme med sin egen rytme, man må respektere. Det skal sikre, at jorden har et rigt liv med en stærk mikrobiologi, hvor ofte heste, køer eller også ænder tages i brug for at holde ukrudt og skadedyr nede. Det hele kan måske lyde en anelse flippet, men der er ingen tvivl om, at biodynamisk vin produceres med stor respekt for og kærlighed til den jord, vinen kommer fra. Og selvom man måske ikke har meget fidus til Steiners principper, er det da uden tvivl et plus, der i sidste ende kan komme smagen til gode.


Biodynamikken bruges i vinmarkerne bl.a. Frankrig, Italien, Spanien, Østrig, Schweiz, Tyskland, Australien, Argentina, Chile, Peru, Sydafrika, Canada og USA. En tendens, der kun vokser og rummer meget avancerede, berømte producenter. For at en vin kan mærkes som biodynamisk, skal den opfylde standarder fastsat af Demeter Association, som er et internationalt anerkendt certificeringsorgan.


Nogle biodynamiske producenter er ikke i tvivl om, at de har opnået forbedringer vinmarkernes sundhed, særligt deres biodiversitet, jordens frugtbarhed, ernæring og ift. ukrudt, skadedyr og sygdomsbekæmpelse. Flere hævder at have bemærket stærkere, klarere vine med en mere levende smag, såvel som vine, der forbliver drikkelige længere. Vinene fremhæves som mere "blomstrede".


Økologisk rødvin

Du behøver ikke at drikke biodynamisk rødvin for at være sikker på, at den er produceret med respekt for jorden og den natur, druerne vokser i. Tag et kig på vores store udvalg af økologiske rødvine lige her.