Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Lagrein

Lagrein er endnu én af de druetyper, der går lidt under radaren, men slet ikke burde. Masser af smag, fylde, farve, stil og karakter med den særlige, norditalienske karakter, hvor et smukt syreniveau balancer det hele.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Flaskestørrelse
Proptype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Lagrein?

    Lagrein er en gammel druesort, der har hjemme i de solrige vinmarker i Trentino-Alto Adige i det nordøstlige hjørne af Italien. Vinene er typisk stærke, karakterfulde og fyldige med smag af blommer og vilde kirsebær. Derudover er Lagrein særligt kendt for den dybe, tætte farve, den giver vinene. Lagrein har en karakteristisk norditaliensk frisk, syrlig struktur og en let astringerende finish, hvilket gør den bedst sammen med mad.

  2. Hvor kommer Lagrein fra?

    Lagrein kommer fra Alto Adige i det nordøstlige hjørne af Italien og menes at have fået sit navn fra byen Val Lagarina i Trentino. Man ved, at druen er blevet dyrket i dette område i hundreder af år, og bliver første gang nævnt i tekster, der går helt tilbage til det 1500-tallet. Andre teorier giver Lagrein en en græsk oprindelse og påpeger, at den er tæt beslægtet med vine, der engang blev lavet omkring byen Lagaria i Grækenland. DNA-test har foreslået Teroldego som en mulig forælder, hvilket understøtter teorien om, at sorten er hjemmehørende i Norditalien.