Bemærk! Tour de France i Danmark kan forsinke leveringstiden på dine varer, bestil derfor dine varer hurtigst muligt

Aglianico

Aglianico er en syditaliensk, sort druesort, der primært vokser i Basilicata og Campania. Sammen med Sangiovese og Nebbiolo, regnes den for at være én af ​​de tre største italienske druesorter. Druen kaldes ofte for "Sydens Barolo" på grund af dens evne til at skabe meget raffinerede, komplekse vine.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Aglianico

Druen stammer fra muligvis fra Grækenland, helt tilbage i Antikken, og at den kom til Italien i det 8. århundrede f.Kr. Den blev i hvert fald allerede drukket af de gamle romere. I Basilicata er Aglianico grundlaget for Aglianico del Vulture DOC og regionens eneste DOCG-vin, Aglianico del Vulture Superiore, koncentreret i det nordlige område af provinsen Potenza. De mest eftertragtede produktioner kommer fra vinmarkerne, der ligger i og omkring den udslukte vulkan Vulture. Druen er også for nylig blevet plantet i Australien og Californien, da den trives i varme, solrige klimaer med en lang modningssæson. I Australien bliver druen introduceret i Murray Darling-regionen med fin succes. I Nordamerika er den endda blevet prøvet i Texas og Arizona og i Ontario i Canada.


Aglianico-vinstokkene blomstrer tidligt og vokser bedst i tørt klima med meget solskin. Den har også lav resistens over for botrytis, men da den er alt for tanninrig til at lave dessertvin, er ædelråd mere en risiko end en fordel. Druen har en tendens til at modne sent, med høst så sent som i november i nogle dele af det sydlige Italien. Hvis druen er plukket for tidligt, eller med for stort udbytte, kan druen være ret aggressiv i sin tanninudtryk.


Vinene er typisk fyldige med faste tanniner og høj syre, hvilket giver dem et godt lagringspotentiale. Vinens fyldige smag gør den velegnet til at kombinere med kød såsom lam. I Campania blandes druen nogle gange med Cabernet Sauvignon og Merlot. Som ung er Aglianico meget tanninrig og koncentreret, så den kræver et par års ældning, før den er god at drikke. Efterhånden som den ældes, bliver frugten mere udtalt og tanninerne mere afbalancerede med resten af ​​vinen.


Vidste du at:

Aglianico er én af kun seks druesorter, der ikke har lyst frugtkød?