ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Château Hosanna har ikke flere århundreders historie at byde på. Til gengæld har man på rekordtid indskrevet sig i Pomerols historie og skaber vine, som anmelderne falder i svime over. De omkringliggende navne er storladne og stråler med historie og traditioner i verdensklasse, men det kommer Château Hosanna også til.

Château Hosanna

Pris
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Hosanna

Château Hosanna fylder kun 4,5 hektar. Til gengæld ligger det midt i ét af det mest berømte vinområder i verden - midt i hjertet af Pomerols centrale plateau, hvor det støder op mod navne med schwung som Château Lafleur mod nord, Château Petrus mod øst og Château La Fleur-Pétrus mod vest. Det er et nyt navn i Pomerol. Det kom til verden, da Delon-familien og Etablissements Jean-Pierre Moueix købte Château Certan-Giraud i 1999. Det hed tidligere Certan-Marzelle, og havde 11 hektarer vinmarker to forskellige steder i Pomerol. De lavest beliggende fire hektarer blev indlemmet i Chateau Nenin, to hektarer, som var beplantet kun med druen Merlot, blev skilt fra for at genetablere Certan-Marzelle, og det resterende blev så til Château Hosanna.


Château Hosanna er altså nytilkommen i et område, der er spækket med verdensklasseproducenter og en alenlang historie. Ikke desto mindre kom slottet forrygende afsted og imponerede anmelderne fra dag ét. - ikke mindst de måske vigtigste, nemlig Robert Parker og James Suckling, som gav første årgang hhv. 96 og 95 point. Så er man ligesom i gang, og lige siden har man markeret sig som en vigtig del af Pomerol. Gamle Cabernet Franc-vinstokke, hvoraf en betydelig del går tilbage til 1956, bidrager med en unik kompleksitet. Druerne høstes ved håndkraft og alle druer bliver sorteret to gange manuelt og optisk. Jordbunden er med en karakteristisk, jernholdig underjord kaldet crasse de fer på fransk - og som Pomerol er berømt for. Château Hosanna fremstilles i kælderen på La Fleur-Pétrus, der også ejes af Etablissements Jean-Pierre Moueix.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]