Hvis navne som Château La Fleur-Pétrus og Château Hosanna siger dig noget, så læs videre. Hvis ikke, men du bare er til bordeauxvin, der er value for money, så læs også videre.

Ets. Jean-Pierre Moueix

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Établissements Jean-Pierre Moueix

Établissements Jean-Pierre Moueix har været familiedrevet siden 1937 og ejer og producerer flere prestigefyldte crus som Château La Fleur-Pétrus, Château Trotanoy og Château Hosanna i Pomerol, samt ikke mindst Château Bélair-Monange, Premier Grand Cru Classé, i Saint-Émilion og Dominus Estate og Ulysses i Napa i Californien. Jean-Pierre Moueix blev født i Correze i 1913 og flyttede med sine forældre til Saint-Émilion efter børskrakket i 1929. På det tidspunkt nød Pomerol og Saint Émilion ikke samme agtelse som i dag, men for visionære producenter som Moueix var potentialet tydeligt - særligt for Merlot-druen i netop dette terroir. Fra 1950 købte han derfor en række velkendte vinmarker som Château La Fleur-Pétrus og Château Trotanoy i Pomerol og Château Magdelaine i Saint-Émilion. Christian Moueix slog sig til familieforretningen i 1970 og overtog det i 1991. Han tilføjede fremragende vinmarker i Pomerol som Château Hosanna i 1999, Château Providence i 2005 og det historiske Château Bélair, Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé, i 2008. I 2009 overtog Jean-François Moueix forretningen og ikke mindst 38 årgange Château Petrus. Samtidig med driften af de franske vinmarker, købte man i 1982 Dominus Estate i Napa Valley. Ulysses Vineyard kom til i 2008.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]