Fabre-familien - Famille Fabre - er ægte, dedikerede og passionerede vinproducenter, som gennem 14 generationer har dyrket deres metier, perfektioneret deres teknikker og grundlaget for deres forretning. Sådan har det været helt siden 1605, og man ejer nu fem slotte i Languedoc. Det kommer gennem evig respekt for miljøet, integriteten i deres fag og streng udvælgelse af plot, dyrkning og druernes lagring og vinifikationsteknikker. Man valgte som nogle af de første pionerer at blive økologiske i 1991. Det var dengang, hvor man risikerede at få punkteret sin bil, mens man var ved bageren i én af de små, hyggelige byer i området.

Famille Fabre

Pris
0
Serveringsforslag
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hos franske Famille Fabre, som for mange andre gode winemakers, er et respektfuldt forhold til naturen af afgørende betydning. Siden 1991 har Louis Fabre været banebrydende for husets omstilling til økologisk vindyrkning og var en af ​​de første Languedoc-vinproducenter, der for alvor blev grøn. Han fortsætter den dag i dag med at prioritere og udvikle et økobevidst landbrug og vinfremstilling, at udforske nye metoder og er altid på udkig efter nye løsninger på de miljøproblemer, vi står over for. Mantraet er: "Kvalitet er ikke en tilstand, det er en vej".


I flere generationer har Fabre-familien dyrket en medfødt sans for opfindelse og innovation. Det ses lige fra André Fabres høst-'vogne' til Louis Andrieus 'colorimètre', der bruges til at måle farven på vin. En åbenhed over for nye ideer er blevet rygraden i et evigt kvalitetsmæssigt engagement. De nyhøstede druer sætter tonen og den winemakeren forestiller sig nye årgange; kulsyre-maceration, naturlige og mousserende vine.


I dag ejer Fabre-familien fem slotte, deriblandt Chateau de Luc og Domaine de Grande Courtade. Chateau de Luc er et virkelig smukt, gammelt slot fra det 14. århundrede. Slottets vinmarker er terrasserede på de omgivende bjergsider, hovedsagelig med en høj beliggenhed hævet over havet og dermed et for området køligt klima. 


Grande Courtade

Domaine de grande Courtade er beliggende midt i et fantastisk amfiteater hvor jordbunden har et højt indhold af kalksten, hvilket gør det nærmest ideelt til vindyrkning.

Grande Courtade er omgivet og vinmarker og oliventræer i et terroir, som nærmest hensætter én til et romersk amfiteater. Druerne er usædvanlig friske og fyldige for området. Det kan Familien Fabre takke en udtørret mose fra middelalderen for. Leret i de nedre vinmarker skaber udgangspunktet for flotte, mineralske hvidvine, mens den sandede jord længere oppe er godt terroir for rosévin og det øverste, solbeskinnede marker er ideelt for rødvinsdruer.

Her ligger små gårde om omgiver familiens stenbygning fra 1500-tallet. Her bruges stadig familiens egne, selvbyggede egetræsfade, som bruges til at modne vinene i den delvist underjordiske kælder.

Det varierede terroir gør det anvendeligt for en bred vifte af druetyper. Her er den klassisk franske Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir og Merlot. Men også Alicante-Bouschet, Malbec og Alvarinho