Brand image

Familie-drevede Château Minuty ligger smukt i Provence med udsigt til halvøen Saint-Tropez. Her har vinstokkende godt af et tempereret, maritimt klima på bakkesiderne ved landsbyerne Gassin og Ramatuelle. Her er 60 hektarer vinmarker i kalkholdig jord og 80 hektarer i jord, som er mere rig på kalksten og yderligere 20 hektarer i Ramatuelle. Vinstokkene er bliver i høj grad influeret af Middelhavet, som ligger tæt på. Vinene får derfor små præg af havbrise. Den tørrer vinene om morgenen og mindsker risiko for sygdomme i vinmarkerne.

Château Minuty

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 32 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Minuty er at finde på de bedste restauranter langs den franske riviera

Ejeren af Domaine de Châteauneuf i Vidauban, Gabriel Farnet, købte Château Minuty i 1936. Det var den vin-interesserede Kejser Napoleon d. 3, der byggede slottet i 1800-tallet. Efter Anden Verdenskrig bragte Gabriel Farnet Château Minuty tilbage til tidligere storhed. I 1955 blev slottet ét af 23 vinhuse, der blev certificeret som Cru Classé i Côtes de Provence. I 1960'erne reintroducerede Monique Farnet, datter af Gabriel, og hendes mand Etienne Matton en række traditionelle, lokale druesorter som Tibouren, Rolle og Grenache. Det blev holdt til små udbytter for så til gengæld bedre at kunne sikre en god kvalitet. Det lykkedes og man kunne finde Minuty på de bedste restauranter langs den franske riviera. I dag fortsætter man med at restrukturere vinmarken og har erstattet Carignan og Ugni Blanc med Grenache og Rolle, ligesom man har opdateret selve produktionsfaciliteterne. I dag er Minutys ry vokset til nye højder ikke kun i Frankrig, men i hele verden.


Fremragende vine fra Minuty

Minutys fremragende rosévine er produceret primært på Grenache og Tibouren, som har en særlig historik i Saint-Tropez og sikrer en lokal karakter til vinene. Hvidvinene bliver primært lavet på Rolle, mens rødvinene er på Syrah og Mourvèdre.