- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!
Marsanne
Marsanne har oftest hjemme i det nordlige Rhône-region, mens den i Spanien går under navnet Marsana. Druen stammer formenligt netop fra den nordlige del af Rhône-region, hvor den i dag er ret udbredt. Det er ikke mindst i og omkring landsbyen og klostret Marsanne. Den er oftest en hovedkomponent i hvidvinene fra Hermitage, Crozes-Hermitage og Saint-Joseph AOC. Den bruges også i rødvine under Appellation d'origine contrôlée (AOC).
I Australien blev druen første gang plantet i Victoria i 1860'erne. Den vokser også i det nordvestlige USA, Californien og endda i Canada, i den vestlige delstat British Columbia.
- På lager online
- Kun 19 på lager online
- På lager online
- Kun 45 på lager online
- På lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Hvad er Marsanne?
Marsanne er en hvid druesort, der primært dyrkes i Rhône-dalen i Frankrig, men som også findes i andre vinområder rundt om i verden, såsom Australien og Californien.
Marsanne er kendt for sin fede, fyldige tekstur og herligt komplekse smag, der kan ramme noter som honning, pærer og mandler. Druen blandes ofte med andre Rhône-varianter som Roussanne og Viognier.
I selve vinmarken er Marsanne kendt for sin modstandsdygtighed og evne til at tilpasse sig en række vækstbetingelser, herunder ikke mindst varme og tørre klimaer, som der kan være i Sydfrankrig. Druen høstes typisk sent på sæsonen, hvilket giver den mulighed for at modne fuldt ud og udvikle sin flotte, karakteristiske smag.
Marsanne er en alsidig drue, der kan bruges til at lave en række vine, herunder tørre hvidvine, søde vine og endda mousserende vine. Hvis du er fan af fyldige, komplekse hvidvine (det er vi), så sørg for at prøve Marsanne.
Hvordan smager Marsanne?
Marsanne giver dybe, fyldige og nøddeagtige hvidvine med strejf af krydderier og pærer. De har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent og kan lagres på egetræsfade for at opnå endnu mere dybde, kompleksitet og fylde - ligesom eksempelvis Chardonnay. Når Marsanne får lidt alder, bliver den typisk mørkere, dybere og opnår større kompleksitet med en mere olieret, honningagtig med aromaer af nødder og kvæder.