Smag portvin i alle vores butikker - National Tawny Day - lørdag d. 3 dec!

Marsanne

Marsanne har oftest hjemme i det nordlige Rhône-region, mens den i Spanien går under navnet Marsana. Druen stammer formenligt netop fra den nordlige del af Rhône-region, hvor den i dag er ret udbredt. Det er ikke mindst i og omkring landsbyen og klostret Marsanne. Den er oftest en hovedkomponent i hvidvinene fra Hermitage, Crozes-Hermitage og Saint-Joseph AOC. Den bruges også i rødvine under Appellation d'origine contrôlée (AOC).

I Australien blev druen første gang plantet i Victoria i 1860'erne. Den vokser også i det nordvestlige USA, Californien og endda i Canada, i den vestlige delstat British Columbia.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvordan smager Marsanne?

Marsanne giver dybe, fyldige og nøddeagtige hvidvine med strejf af krydderier og pærer. De har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent og kan lagres på egetræsfade for at opnå endnu mere dybde, kompleksitet og fylde - ligesom eksempelvis Chardonnay. Når Marsanne får lidt alder, bliver den typisk mørkere, dybere og opnår større kompleksitet med en mere olieret, honningagtig med aromaer af nødder og kvæder.