Kom med til The Tawny Day på lørdag ⭐ Læs her
Marsanne
Marsanne har oftest hjemme i det nordlige Rhône-region, mens den i Spanien går under navnet Marsana. Druen stammer formenligt netop fra den nordlige del af Rhône-region, hvor den i dag er ret udbredt. Det er ikke mindst i og omkring landsbyen og klostret Marsanne. Den er oftest en hovedkomponent i hvidvinene fra Hermitage, Crozes-Hermitage og Saint-Joseph AOC. Den bruges også i rødvine under Appellation d'origine contrôlée (AOC). I Australien blev druen første gang plantet i Victoria i 1860'erne. Den vokser også i det nordvestlige USA, Californien og endda i Canada, i den vestlige delstat British Columbia.
Vælg favoritliste
2021 Saint Péray, Gemini, AOP
Cave Julien Cecillon- 92 pointVineXpressen
Kompleks, frugtig, sommerlig og balanceret.
359,95pr. flaskeKun 9 på lager onlineVælg favoritliste
Le Petit Chat Blanc, VDF
Le petit ChatSpækket med frisk citrusfrugt, abrikoser og fersken.
104,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
2023 Saint-Joseph Les Challeys Blanc, AOP
Maison Delas FreresMineralsk elegance fra Rhône-dalen
359,95pr. flaske91 på lager onlineVælg favoritliste
2023 Crozes-Hermitage Les Launes Blanc, AOP
Maison Delas FreresEn sjælden hvid perle fra Rhône-dalen.
309,95pr. flaskeLæs mereMidlertidig udsolgt
Gå til side
ud af 1
Hvad er Marsanne?
Marsanne er en hvid druesort, der primært dyrkes i Rhône-dalen i Frankrig, men som også findes i andre vinområder rundt om i verden, såsom Australien og Californien. Druen er kendt for sin fede, fyldige tekstur og herligt komplekse smag, der kan ramme noter som honning, pærer og mandler. Druen blandes ofte med andre Rhône-varianter som Rousanne og Viognier.
I selve vinmarken er Marsanne kendt for sin modstandsdygtighed og evne til at tilpasse sig en række vækstbetingelser, herunder ikke mindst varme og tørre klimaer, som der kan være i Sydfrankrig. Druen høstes typisk sent på sæsonen, hvilket giver den mulighed for at modne fuldt ud og udvikle sin flotte, karakteristiske smag.
Marsanne er en alsidig drue, der kan bruges til at lave en række vine, herunder tørre hvidvine, søde vine og endda mousserende vine. Hvis du er fan af fyldige, komplekse hvidvine (det er vi), så sørg for at prøve Marsanne.
Hvordan smager Marsanne?
Marsanne giver dybe, fyldige og nøddeagtige hvidvine med strejf af krydderier og pærer. De har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent og kan lagres på egetræsfade for at opnå endnu mere dybde, kompleksitet og fylde - ligesom eksempelvis Chardonnay. Når Marsanne får lidt alder, bliver den typisk mørkere, dybere og opnår større kompleksitet med en mere olieret, honningagtig med aromaer af nødder og kvæder.




