ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Marsanne

Marsanne har oftest hjemme i det nordlige Rhône-region, mens den i Spanien går under navnet Marsana. Druen stammer formenligt netop fra den nordlige del af Rhône-region, hvor den i dag er ret udbredt. Det er ikke mindst i og omkring landsbyen og klostret Marsanne. Den er oftest en hovedkomponent i hvidvinene fra Hermitage, Crozes-Hermitage og Saint-Joseph AOC. Den bruges også i rødvine under Appellation d'origine contrôlée (AOC).

I Australien blev druen første gang plantet i Victoria i 1860'erne. Den vokser også i det nordvestlige USA, Californien og endda i Canada, i den vestlige delstat British Columbia.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Underområde
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Marsanne?

    Marsanne er en hvid druesort, der primært dyrkes i Rhône-dalen i Frankrig, men som også findes i andre vinområder rundt om i verden, såsom Australien og Californien. Druen er kendt for sin fede, fyldige tekstur og herligt komplekse smag, der kan ramme noter som honning, pærer og mandler. Druen blandes ofte med andre Rhône-varianter som Rousanne og Viognier.


    I selve vinmarken er Marsanne kendt for sin modstandsdygtighed og evne til at tilpasse sig en række vækstbetingelser, herunder ikke mindst varme og tørre klimaer, som der kan være i Sydfrankrig. Druen høstes typisk sent på sæsonen, hvilket giver den mulighed for at modne fuldt ud og udvikle sin flotte, karakteristiske smag.


    Marsanne er en alsidig drue, der kan bruges til at lave en række vine, herunder tørre hvidvine, søde vine og endda mousserende vine. Hvis du er fan af fyldige, komplekse hvidvine (det er vi), så sørg for at prøve Marsanne.

  2. Hvordan smager Marsanne?

    Marsanne giver dybe, fyldige og nøddeagtige hvidvine med strejf af krydderier og pærer. De har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent og kan lagres på egetræsfade for at opnå endnu mere dybde, kompleksitet og fylde - ligesom eksempelvis Chardonnay. Når Marsanne får lidt alder, bliver den typisk mørkere, dybere og opnår større kompleksitet med en mere olieret, honningagtig med aromaer af nødder og kvæder.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]