SLUTSPURT SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Rias Baixas

Rias Baixas i Galicien minder ikke om nogle andre steder i Spanien. Og det gør vinene faktisk heller ikke rigtig. Klimaet er maritimt og forholdsvis køligt.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Rias Baixas?

  Groft sagt, så er Rias Baixas i disse år centrum for Spaniens bedste og mest fascinerende hvidvine. Her finder du ikke mindst fantastisk, klassisk og flot Albariño med 100% fokus på vine, der afspejler det unikke og kølige terroir. Og sikke et sted! Rias Baixas ligger i Galicien, altså i den nordvestlige del af Spanien. Her er grønt, frodigt og lidt vildt. Og så minder det slet ikke om resten af Spanien.

 2. Hvor ligger Rias Baixas?

  Rias Baixas er Spaniens øverste venstre hjørne. Området er ulig noget andet sted i Spanien. Det skyldes primært regionens beliggenhed tæt på kysten ved Atlanterhavet. Klimaet er her mere køligt, og der falder meget mere nedbør (op til 1800 mm om året) sammenlignet med andre steder i Spanien, hvor varme og vandmangel ofte er en udfordring. De kystklimatiske forhold er med sine moderate temperaturer grunden til, at Albariño giver så fantastiske resultater. Den afkølende Atlanterhavs-vind giver veldefineret og pågående vine med livlig syre, stor aroma og sprød karakter.

 3. Hvordan er vejret i Rias Baixas?

  Rigtig meget af den regn, Spanien får, falder i Rias Baixas. Når vi besøger stedet, ligger er det ofte lidt gråt og ligger under en slags fugtig sky. Det minder altså ikke om det solrige billede af Spanien, de fleste af os har. Byen Santiago de Compostela, som ligger i regionen, får næstmest regn i landet sammen med byen San Sebastian. De bliver tæt forfulgt af Pontevedra, A Coruña og Vigo, som alle sammen ligger i Galicien. Så altså.... her regner en del. Men her er frugtigt.

 4. Hvordan smager vin fra Rias Baixas?

  Rias Baixas er fremragende til at skabe friske hvidvine med en superflot, naturlig syre - vine, som har gjort Galicien og Rias Baixas berømte. Det gælder ikke mindst hvidvine på druen Albariño - en drue, som også bruges i portugiske Vinho Verde og hvor man kalder den for Alvarinho. Druen Albariño har en tyk skal, som gør den modstandsdygtig i det lidt barske vejr. Samtidig indeholder den ret meget syre, som gør den perfekt til områdets mange fiskeretter. Smag selv - det kan vi kun anbefale.

 5. Andre druer i Rias Baixas?

  Albariño fylder 94% af vinmarkerne i Rias Baixas, men her laves også gode vine på druer som Godello, Loureiro, Torrontés, Caiño Blanco og Treixadura.

 6. Rødvin i Rias Baixas?

  Rødvin fylder forsvindende lidt i Rias Baixas, men de findes på druerne Mencia, Casteñal, Espadeiro, Pedral og Caino Tinto.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]