Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Toscana

Toscana, Italiens mest kendte vinområde, hvor bl.a. Chianti og Brunello di Montalcino hører hjemme, ligger i den centrale del af landet omkring byen Firenze.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 15 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Toscana

Toscana, Italiens mest kendte vinområde, hvor bl.a. Chianti og Brunello di Montalcino hører hjemme, ligger i den centrale del af landet omkring byen Firenze.


Kvaliteten i den næsten legendariske Chianti-bastflaske var ikke noget at skrive hjem om, men der er da heldigvis sket meget siden. Som i alle andre store vinområder er man blevet langt mere opmærksom på jorden og mikromiljøet – på at få det bedste ud af potentialet, så man kan lave langt mere koncentrerede vine end tidligere.


Ud over den fantastiske rødvin fra Toscana produceres også enkelte udsøgte hvidvine.


Sidst, men ikke mindst, må man ikke glemme den berømte Vin Santo, en forrygende dessertvin, sædvanligvist lavet på Trebbiano-druer, som er blevet lufttørret fra høsttidspunktet og frem til starten på den ”Hellige Uge”, før de omdannes til vin.


Hoveddruen bag vinene fra Toscana er Sangiovese, som kan give alt fra en rosinagtig, svesket vintervin til en let perlende intetsigende, skarp hverdagsvin. Oftest er vinene dog gode, selv om de kan svinge fra producent til producent og fra årgang til årgang.Sangiovese-druen har sin styrke i alderen, så almindelig Chianti bør nydes mellem sit 5. og 15. år, mens Brunello skal nydes mellem 8 og 50 år efter høsten, alt efter kvalitet!


Efterspørgslen på toscansk vin er enorm. Da pris jo altid er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, er vinene efterhånden temmelig dyre. Især de store vine som dyrkes på de for området mere utraditionelle druer – de såkaldte Supertoscaner – er ekstremt dyre. Hertil hører Tenute di Trinoro samt udvalgte vine fra Marchesi de Frescobaldi.


Læs mere om de enkelte vine fra Toscana ved at klikke på de enkelte produkter.