ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Garganega

Garganega er en drue, der måske er lidt overset, men de bedste vine på druen har en flot, blomstrende aroma og en fin, blød syre og en god bitterhed, der gør vinen god til mad.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Garganega?

Garganega er en italiensk hvidvinsdrue, som er meget populær i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien – særligt i provinserne Verona og Vicenza. De bedste vine har en aroma af blomster, mandler, æbler og en blød syre med et lille bid af bitterhed i eftersmagen. Navnet betyder ”fra Gargano”.


I Soave-regionen er Garganega den primære drue og kan udgøre alt fra 70 til 100% af blandingen med Trebbiano og Chardonnay som dens sædvanlige partnere. I Classico-zonen i Soave, hvor udbyttet oftest holdes i skak, kan druen producere en delikat vin med citron-, mandel- og krydrede noter. Ud over Soave dyrkes Garganega også bredt i Gambellara, Bianco di Custoza, Colli Berici og Colli Euganei DOC. Uden for Veneto er der nogle beplantninger i vinregionerne Umbrien og Friuli.


Garganega-vinstokken har en tendens til at modne sent og kan være meget kraftig. I de flade og frugtbare områder uden for Soave Classico-området kan druen producere for høje udbytter, der fører til meget tynde og neutrale vine. Syreniveauet i Garganega egner sig godt til produktion af søde recioto-vine, der har potentialet til at forbedre sig med alderen i et årti eller mere.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]