Gå til indhold

Menu

HJ Hansen Vin
Ryd

Find Butik

Arrangementer

Vinklub

Vinklub

Favoritter

12

Indkøbskurv

Kurv

Vis kurven
Varer i kurven
Du har opnået gratis levering
  • Total
    528,00
    Eksklusiv moms
  • Garganega

    Garganega er en drue, der måske er lidt overset, men de bedste vine på druen har en flot, blomstrende aroma og en fin, blød syre og en god bitterhed, der gør vinen god til mad.

    Pris
    Serveringsforslag
    Årgang
    Alkohol
    Anbefalede Glastyper
    Druesammensætning
    Vis:
    af 2 produkter
    Sorter efter:

    Gå til side

    ud af 1

    Produkter pr. side
    36
    72
    108
    144

    Hvad er Garganega?

    Garganega er en italiensk hvidvinsdrue, som er meget populær i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien – særligt i provinserne Verona og Vicenza. De bedste vine har en aroma af blomster, mandler, æbler og en blød syre med et lille bid af bitterhed i eftersmagen. Navnet betyder ”fra Gargano”.


    I Soave-regionen er Garganega den primære drue og kan udgøre alt fra 70 til 100% af blandingen med Trebbiano og Chardonnay som dens sædvanlige partnere. I Classico-zonen i Soave, hvor udbyttet oftest holdes i skak, kan druen producere en delikat vin med citron-, mandel- og krydrede noter. Ud over Soave dyrkes Garganega også bredt i Gambellara, Bianco di Custoza, Colli Berici og Colli Euganei DOC. Uden for Veneto er der nogle beplantninger i vinregionerne Umbrien og Friuli.


    Garganega-vinstokken har en tendens til at modne sent og kan være meget kraftig. I de flade og frugtbare områder uden for Soave Classico-området kan druen producere for høje udbytter, der fører til meget tynde og neutrale vine. Syreniveauet i Garganega egner sig godt til produktion af søde recioto-vine, der har potentialet til at forbedre sig med alderen i et årti eller mere.

    HJ Hansen Vin
    H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk