- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Garganega
Garganega er en drue, der måske er lidt overset, men de bedste vine på druen har en flot, blomstrende aroma og en fin, blød syre og en god bitterhed, der gør vinen god til mad.
Vælg favoritliste
2023 Soave, D.O.C., Cuvee XX
Guerrieri-RizzardiBlomster, citrusfrugt, modne pærer og en behagelig syre.
129,95pr. flaske99,98pr. flaske ved 2 fl.Spar i alt v/2 fl. 59,94På lager onlineVælg favoritliste
2023 Soave, D.O.C. Classico, Costeggiola
Guerrieri-RizzardiRepræsenterer det ypperste, Soave kan tilbyde.
149,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Garganega?
Garganega er en italiensk hvidvinsdrue, som er meget populær i Veneto-regionen i det nordøstlige Italien – særligt i provinserne Verona og Vicenza. De bedste vine har en aroma af blomster, mandler, æbler og en blød syre med et lille bid af bitterhed i eftersmagen. Navnet betyder ”fra Gargano”.
I Soave-regionen er Garganega den primære drue og kan udgøre alt fra 70 til 100% af blandingen med Trebbiano og Chardonnay som dens sædvanlige partnere. I Classico-zonen i Soave, hvor udbyttet oftest holdes i skak, kan druen producere en delikat vin med citron-, mandel- og krydrede noter. Ud over Soave dyrkes Garganega også bredt i Gambellara, Bianco di Custoza, Colli Berici og Colli Euganei DOC. Uden for Veneto er der nogle beplantninger i vinregionerne Umbrien og Friuli.
Garganega-vinstokken har en tendens til at modne sent og kan være meget kraftig. I de flade og frugtbare områder uden for Soave Classico-området kan druen producere for høje udbytter, der fører til meget tynde og neutrale vine. Syreniveauet i Garganega egner sig godt til produktion af søde recioto-vine, der har potentialet til at forbedre sig med alderen i et årti eller mere.