ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Collioure

Velkommen til Collioure - hvor solen stråler langs Middelhavets bugtende kyster og vinene er mangfoldige, skønne og komplekse.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Collioure

Beliggende langs Middelhavets solbeskinnede kyster står Collioure-vinregionen som en skjult perle, der for ganske få vinentusiaster imponerer med sin lange historie, forskelligartede terroir og fremragende vine. Collioures vinhistorie går årtusinder tilbage. Det var grækerne, der først plantede vinstokke i regionen omkring 600 f.Kr. I årenes løb har området været vidne til indflydelse fra forskellige kulturer, herunder ikke mindst romerne og maurerne, der har formet områdets vindyrkning og bidraget til Collioure-vinenes karakter.


Terroir og druesorter

Et af kendetegne ved Collioure er regionens mangfoldige terroir. Vinmarkerne ligger på terrasser på skråninger og nyder godt af den unikke kombination af maritime og bjergrige påvirkninger. Nærheden til Middelhavet giver et maritimt klima, mens de omkringliggende Pyrenæer bidrager til et unikt mikroklima. Disse faktorer skaber sammen med områdets skiferjord et ideelt miljø for dyrkning af højkvalitetsdruer.


De primære druesorter, der dyrkes i Collioure, er Grenache, Mourvèdre, Syrah og Carignan, der hver især bidrager til kompleksiteten og karakteren i ​​de vine, der produceres i regionen. Det er druesorter, der trives i det varme middelhavsklima og skaber vine med masse af smag og fylde.


Collioure kan prale af sin egen appellation, AOC Collioure, som blev tildelt i 1971. Inden for AOC Collioure er der yderligere betegnelser som Collioure Blanc, Collioure Rouge og Collioure Rosé.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]