Menu

Find Butik
Arrangementer
Vinklub
Vinklub
Favoritter
Indkøbskurv
Kurv
Kom med til The Tawny Day på lørdag ⭐ Læs her
Canaiolo
Canaiolo er en af de druer, man skal kende til, hvis man er interesseret i den italienske vinhistorie - den bruges stadig i den, men lagt fra i de mængder, den gjorde i dens storhedstid.
Vælg favoritliste
2022 Chianti Classico, D.O.C.G., Geografico
Geografico- Alt Om Vin
En klassisk Chianti med charme.
174,95pr. flaske89,95pr. flaske ved 6 fl.Spar i alt v/6 fl. 510,00På lager onlineVælg favoritliste
2024 Chianti, D.O.C.G.
Geografico- VineXpressen
Frisk, frugtig og fuld af toskansk charme.
134,95pr. flaske79,95pr. flaske ved 3 fl.Spar i alt v/3 fl. 165,00På lager onlineVælg favoritliste
2020 Brunello Di Montalicino, D.O.C.G.
GeograficoToskansk Sangiovese-kraft med finesse og lang levetid.
269,95pr. flaskefør:349,95
Spar i alt v/1 flaske 80,00På lager onlineVælg favoritliste
2019 Brunello Di Montalicino, D.O.C.G.
Geografico- 94 pointWineWherEver
Kirsebær, kraft og toscansk charme.
269,95pr. flaskefør:349,95
Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Canaiolo - en lang historie fra Chianti
Canaiolo er en rød druesort, der var hovedbestanddelen af Chianti-vine indtil slutningen af 1800-tallet. Den dyrkes dog stadig i dag i hele det centrale Italien, selvom omkring 90 procent af den samlede beplantning (omkring 1.050 hektar) findes i Toscana. Den bruges som en blandingsdrue i en lang række Sangiovese-baserede vine. Canaiolo sikrer en blød og elegant vin med blide tanniner.
Canaiolo blev engang i vid udstrækning plantet i Toscana, Lazio, Marche og Sardinien, og den findes stadig i begrænset omfang i disse regioner. Endelig findes den faktisk også i minimale mængder i Australien.
Canaiolos fald i popularitet skyldtes i høj grad dens modstand mod podning til amerikansk grundstamme. Derfor blev den typisk ikke genplantet efter Toscanas vinstokke blev hærget af phylloxera-epidemien i netop 1800-tallet.



