Brand image

Canaiolo

Canaiolo er en af de druer, man skal kende til, hvis man er interesseret i den italienske vinhistorie - den bruges stadig i den, men lagt fra i de mængder, den gjorde i dens storhedstid.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Underområde
Årgang
Alkohol
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Canaiolo - en lang historie fra Chianti

    Canaiolo er en rød druesort, der var hovedbestanddelen af ​​Chianti-vine indtil slutningen af ​​1800-tallet. Den dyrkes dog stadig i dag i hele det centrale Italien, selvom omkring 90 procent af den samlede beplantning (omkring 1.050 hektar) findes i Toscana. Den bruges som en blandingsdrue i en lang række Sangiovese-baserede vine. Canaiolo sikrer en blød og elegant vin med blide tanniner.


    Canaiolo blev engang i vid udstrækning plantet i Toscana, Lazio, Marche og Sardinien, og den findes stadig i begrænset omfang i disse regioner. Endelig findes den faktisk også i minimale mængder i Australien.


    Canaiolos fald i popularitet skyldtes i høj grad dens modstand mod podning til amerikansk grundstamme. Derfor blev den typisk ikke genplantet efter Toscanas vinstokke blev hærget af phylloxera-epidemien i netop 1800-tallet.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]