Gå til indhold

Menu

HJ Hansen Vin
Ryd

Find Butik

Arrangementer

Vinklub

Vinklub

Favoritter

1

Indkøbskurv

Kurv

Vis kurven
Varer i kurven
Køb for
209,05
mere og få fri fragt!
  • Total
    489,95
    Heraf moms: 97,99
  • Kom med til The Tawny Day på lørdag ⭐ Læs her

    Canaiolo

    Canaiolo er en af de druer, man skal kende til, hvis man er interesseret i den italienske vinhistorie - den bruges stadig i den, men lagt fra i de mængder, den gjorde i dens storhedstid.

    Pris
    Årgang
    Alkohol
    Anbefalede Glastyper
    Druesammensætning
    Anmeldelser
    Lagerstatus
    Vis:
    af 4 produkter
    Sorter efter:

    Gå til side

    ud af 1

    Produkter pr. side
    36
    72
    108
    144
    1. Canaiolo - en lang historie fra Chianti

      Canaiolo er en rød druesort, der var hovedbestanddelen af ​​Chianti-vine indtil slutningen af ​​1800-tallet. Den dyrkes dog stadig i dag i hele det centrale Italien, selvom omkring 90 procent af den samlede beplantning (omkring 1.050 hektar) findes i Toscana. Den bruges som en blandingsdrue i en lang række Sangiovese-baserede vine. Canaiolo sikrer en blød og elegant vin med blide tanniner.


      Canaiolo blev engang i vid udstrækning plantet i Toscana, Lazio, Marche og Sardinien, og den findes stadig i begrænset omfang i disse regioner. Endelig findes den faktisk også i minimale mængder i Australien.


      Canaiolos fald i popularitet skyldtes i høj grad dens modstand mod podning til amerikansk grundstamme. Derfor blev den typisk ikke genplantet efter Toscanas vinstokke blev hærget af phylloxera-epidemien i netop 1800-tallet.

    HJ Hansen Vin
    H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]