SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Tullamore D.E.W. er et irsk whiskybrand grundlagt i 1829, som faktisk også er det år, H.J. Hansen blev grundlagt. Tullamore er en by i Irland, mens D.E.W. er initialerne på en af Irlands histories bedste whiskyproducenter, der netop gjorde karriere hos Tullamore D.E.W. 

Tullamore Dew

Pris
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Tullamore D.E.W.

Navnet whisky kan staves på flere måder, hvilket er et resultat af, at Irland og Skotland havde brug for at skelne mellem de to landes produktioner, og er derfor et levn fra fortidens splid. I Skotland kalder man det ofte whisky – deraf Scotch, hvor man i Irland tilføjede e’et til ”whiskey”.


Whisky er Aqua Vitae

Whisky har sin oprindelse i Irland for mange århundreder siden, og nogen mener endda, at det er en drik, der har eksisteret i årtusinder. Whisky er også kendt som ”Aqua Vitae” eller ”Uisce Beatha” hvilket betyder livsvand, altså en væske, der giver liv. Irland regnes for at være grundlægger af den whisky, vi kender i dag. ”Livsdrikken” opstod, da missionære munke inspirerede lokalbefolkningen med deres opskrifter på parfumer og ekstrakter, der blev udvundet af lokal vegetation. Whisky kan altså være opstået i et forsøg på at lave parfume! I 1300-tallet fulgte Skotland trop og skabte deres egen version af den irske whiskey, nemlig scotch whisky, som de lærte af en irsk rejsende.


Skal der vand eller isterninger i whisky?

Tullamore D.E.W. whisky kan drikkes med og uden vand eller is, det er en smagssag. Der er dog ingen tvivl om, at nogle få dråber vand frigiver æteriske olier, som gør smagsoplevelsen større, mens isterninger ofte er et no-go, fordi de frigiver for meget vand og dermed fortynder whiskyen og desuden sænker temperaturen, så den smager af mindre. For at undgå problemet med isterningen, der smelter, er whiskysten blevet meget populære. De nedkøles og har dermed samme funktion som isterninger uden at fortynde den gode whisky.


Single Malt eller blended whisky?

Tullamore D.E.W. er blended whisky, mens single malt er skabt på én kornsort, nemlig maltet byg. Læs mere om, hvordan whisky produceres lige her.

En blended whisky, som f.eks. Tullamore D.E.W., betyder, at whiskyen er lavet på forskellige kornsorter, og den er derfor i princippet skabt af en blanding af forskellige typer whisky.


Hvad smager whisky af?

Whisky kan have mange smagsnuancer, og det bunder primært i hvordan whiskyen er destilleret og fadlagret. Korn giver en sød whisky, maltet korn giver en frugtig smag og ”pot still whisky”, der produceres på både maltet og ikke maltet byg, giver en krydret whisky. Whisky kan desuden være røget — en intens smag, der er noget helt særligt.


Whiskyglas fra østrigske Riedel

Når det kommer til whisky, har det, ligesom med vin, betydning, hvad du serverer den i. Riedel har udviklet specifikke whiskyglas, der hjælper din næse og din gane med at fange de helt rigtige smagsnoter, når du tager en tår. Du finder Riedels whiskyglas her.


Whisky Sour og andre lækre whiskycocktails

Whisky drikkes ofte rent, eller, som nævnt ovenfor, med et par dråber vand for en større smagsoplevelse. Det er dog også populært at bruge whisky i cocktails og drinks, og særligt Whisky Sour er gået hen og blevet populær. Navnet kommer af, at cocktailen indeholder citronsaft. Prøv den i Riedels Sour Barglas fra Drink Specific-serien. Læs mere om whisky og find lækre cocktailopskrifter med livsdrikken her

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]