Whisky

Whisky er en bred betegnelse. Det rækker fra alt fra Scotch til Bourbon og er elsket af entusiaster verden over. Gå på opdagelse i whiskyens store univers og skab en fantastisk whisky oplevelse med vores lækre cocktails.

Whiskey Sour

Drinken Whiskey Sour blev anset som mandens bedste ven af  1700- og 1800-tallets britiske søfolk, men opskriften blev først skrevet ned i 1862 i Jerry Thomas' The Bartender’s Guide: How to Mix Drinks. Sidenhen er der opstået utallige varianter af den populære cocktail.

Manhattan

Her får du en opskrift på den klassiske cocktail, Manhattan. Den blev opfundet i 1870 på Manhattan Club i New York City. Riedels mixolog Zane Harris serverer drinken i det legendariske Nick & Nora glas.​​​​​​​​​​​

Boulevardier

Her får du en opskrift på den klassiske cocktail, Boulevardier. Drinken blev opfundet under den amerikanske forbudstid og er den amerikanske forfatter Erskine Gwynnes signaturcocktail. Riedels mixolog Zane Harris serverer denne cocktail i et Nick & Nora barglas.​​​

Sazerac

Tilbage i 1838 opfandt apotekeren Antoine Peychaud Sazerac-cocktailen og navngav den efter sin favorit cognac mærke, Sazerac-de-Forge et fils. Senere hen blev cognacen skiftet ud med amerikansk Rye whiskey [...]

Bourbon Crusta

Bourbon Crusta blev opfundet af den italienske bartender, Joseph Santini i New Orleans. Det var en af byens først banebrydende cocktails, og opskriften er ældgammel. Faktisk er den ældre end den populære rye whiskey-baserede Sazerac


Lær mere

Vi stiller skarpt på: Glenfarclas

Glenfarclas, ét af verdens bedste whiskydestillerier, blev købt af John Grant i 1865, og huset er siden – som noget helt unikt – gået i arv fra far til søn, hele tiden med fast og ufravigeligt øje for at producere den fineste singlemalt.

Vi stiller skarpt på: Kentucky Bourbon Distillers

Kentucky Bourbon Distillers er et familieejet firma, grundlagt i 1935. Firmaet, der ligger i udkanten af Bardstown, hvor man bl.a. også finder Heaven Hill destilleriet, virker både som destilleri og uafhængig aftapper.

Vi stiller skarpt på: Mackmyra

Mackmyra destilleriet ligger ca. 1 times kørsel nord for Stockholm. Destilleriet blev grundlagt i 1999, da fire ungeingeniørstuderende under en skiferie til Sälen fik den gode idé, at de ville producere whisky i Sverige.

H.J. Hansen Vin på besøg hos Mackmyra

Tirsdag d. 28 oktober var vi syv fra forskellige afdelinger i H.J. Hansen Vin, der skulle på et besøg ved Mackmyra i Sverige, vores nyeste whiskyhus. Jeg har været i Skotland en del gange, så det at se Mackmyra vendte op og ned på min opfattelse af, hvordan et destilleri ser ud!