STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Jameson Irish Whiskey er den klassiske smag af irsk whiskey siden 1780. Den destilleres tre gang for at blødgøres så meget som muligt.

Jameson Irish Whiskey

Pris
Alkohol
Proptype
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Jameson Irish Whiskey

Jameson blev grundlangt af John Jameson, som egentlig var skotte, men kom til den irske hovedstad Dublin i slutningen af 1770'erne. I 1780 skabte Jameson den måde at lave irsk whisky på, som destilleriet har holdt fast ved lige siden. Fire af hans sønner fulgte ham ind i destilleriet i Irland og oprettede det whiskeydynasti, der skulle vare i generationer. Han døde den 3. december 1823 i en alder af 83. Whiskyen tripledestilleres – en metode, John Jameson byggede sit navn og rygte på, og som Head Distiller Kevin O'Gorman opretholder den dag i dag.


Jameson Irish Whiskey laves ved at blande pot still-whisky lavet på både maltet og umaltet byg med grain whisky. Begge destilleres tre gange for at gøre whiskyen ekstra blød. Byggen dyrkes dyrkes lokalt i Irland og vandet kommer fra Dungourney-floden, som løber lige igennem destilleriet. 

  1. Er Jameson whiskey eller bourbon?

    Jameson er en blendet irsk whiskey, som oprindeligt en af ​​de seks vigtigste Dublin-whiskyer. Jameson bliver nu destilleret på New Midleton Distillery i County Cork.