ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Château Tronquoy-Lalande er en af de ældste Saint-Estèphe-vine og beliggende i hjertet af appellationen. Slottet får sit navn fra François Tronquoy, slottets første ejer, og stednavnet La Lande, der betyder ”heden”, hvorpå de historiske vinmarker er plantet. Vinhuset blev bygget i 1700-tallet omkring det bemærkelsesværdige slot bygget til Tronquoy-familien efter et design af Victor Louis, arkitekten bag Grand Théâtre i Bordeaux. Et elegant landsted i hvidsten, der er typisk for regionen. 

Château Tronquoy-Lalande

Pris
Serveringsforslag
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Tronquoy-Lalande

Slottet havde flere forskellige ejere indtil 1968, hvor det blev købt af Jean Texier og hans kone Arlette Castéja-Texier. Hun skulle ende med at drive det i 40 år. I 2006 opdagede Martin og Olivier Bouygues det lille vinslot, som er historisk kendt for at have et af de fineste terroirs i hele Saint-Estèphe. Efter specialistrådgivning besluttede de at købe slottet, hvilket markerede starten på en ny æra i dets historie. De gik derefter i gang med et storstilet moderniseringsprogram, som kulminerede i 2010 med opførelsen af en stor hal til fade, en vertikal presse og 22 temperaturkontrollerede rustfri ståltanke. 


Château Tronquoy-Lalandes terroir strækker sig over 30 hektarer i hjertet af den berømte Saint-Estèphe appellation. Merlot-druen blomstrer i Tronquoy-Lalandes terroir. 52% af vinmarken er beplantet med Merlot, hvilket adskiller Tronquoy-Lalande fra sine naboer, hvor Cabernet Sauvignon dominerer.

Cabernet Sauvignon står dog for 39%, efterfulgt af Petit Verdot (6%) og Cabernet Franc (3%). Vinmarkerne nyder godt af en ideel eksponering, perfekt tilpasset til en optimal druemodenhed. Jorden består af et otte meter dybt lag af grus og ler. Gruset sikrer god dræning, mens leret holder på vandet i dybden, som vinstokkene kan tage af i efter behov.


Vingården ligger 23 meter over havets overflade. De udspring, der er dannet naturligt gennem århundreder, tilskynder regnvand til at løbe væk. Den nærliggende Gironde-munding fungerer også som temperaturregulator.


Vinmarkerne dyrkes omhyggeligt på traditionel vis. Der pløjes ved hjælp af "firevejs"-metoden. Pløjning løsner og lufter jorden, hvilket gør det lettere for regnvand at trænge ind. Det er også en naturlig måde at fjerne ukrudt på og øge det mikrobielle liv i jorden. Château Tronquoy-Lalande ledes under tilsyn af Hervé Berland af Yves Delsol, som har været på slottet i over 30 år.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]