- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!


Store, søde vine skabt ved hjælp af Botrytis Cinerea. Ét af de få vinhuse, som har fået 100 point af legendariske Robert Parker i 1995, skabt på det måske mindste udbytte i hele Frankrig. Men småt er godt, og det ER småt, hvad man får ud af vinstokkene. Til gengæld er oplevelserne så meget større.
Château Tirecul La Graviere
- På lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
2017 Château Tirecul la Graviere, AOP, 50 cl
Château Tirecul La Graviere279,00Pr. flaskeKun 13 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2016 Château Tirecul la Graviere, AOP, 50 cl
Château Tirecul La Graviere279,00Pr. flaskeKun 2 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
2019 Château Tirecul la Graviere, AOP, 50 cl
Château Tirecul La Graviere279,00Pr. flaskeKun 44 på lager online - Økologisk
Vælg favoritliste
1999 Cuvee Madame de Tirecul, AOP, 50 cl
Château Tirecul La Graviere1.199,00Pr. flaske - Økologisk
Vælg favoritliste
2001 Cuvee Madame de Tirecul, AOP, 50 cl
Château Tirecul La Graviere1.199,00Pr. flaske
Gå til side
ud af 1
Traditionelt er det i de klassiske områder som Barsac og Sauternes, ca. 30 km syd for Bordeaux og tæt ved Graves, at man finder de store søde vine, som er fremstillet ved hjælp af Botrytis Cinerea. Når klimaet tillader det, kan lignende vine fremstilles i mindre kendte områder som Loupiac og Monbazillac, som begge er suveræne AOC'ere. Château Tirecul la Gravière ligger i hjertet af Périgord, tæt ved Bergerac, med marker på skråningerne af Monbazillac. Vinmarkerne findes i 60-100 meters højde, og dette er medvirkende årsag til den exceptionelle vin, man producerer på ejendommen. Udbyttet pr. ha er blot 10 hl og derved det mindste i Bordeaux og nok også det mindste udbytte, man finder noget sted i hele Frankrig. Til sammenligning er udbyttet på Château Latour, Premier Cru Classé, ca. 50 hl/ha og på Château d'Yquem, Premier Cru Classé Superieur, 13hl/ha. På Château Tirecul la Gravière får man mindre end ét glas vin pr. vinstok, hvor det normale er en flaske pr. stok. Château Tirecul la Gravière er meget berømt og har fået mange flotte priser. Robert Parker gav bl.a. 1995-årgangen 100 point, hvilket er sjældent også for det noget mere kendte Château d´Yquem.