Château Poujeaux har over 200 års erfaring, men er samtidig et moderne og højt respekteret vinslot i Médoc. Matthieu Cuvelier og Christophe Labenne arbejder med flid og iver på at bringe det gamle navn hæder i det 21. århundrede. Og det går ret godt.

Château Poujeaux

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Poujeaux

Vi skal helt tilbage til middelalderen for at finde rødderne for Château Poujeaux. Det er dog først i 1806, da Napoleon var Kejser, af navnet Château Poujeaux, at navnet optræder for første gang. I løbet af det 19. århundrede producerede ejendommen sine første vine. Efter at være blevet delt op i tre, blev det takket være familien Theil i slutningen af 1900-tallet geneoprettet i størrelse og struktur. Slottet genvandt sin historiske form i 1956, samlet med 100 hektarer.


Enestående terroir

Château Poujeaux ligger på storslåede grusskråninger i Grand-Poujeaux, på et ubrudt stykke jord nordøst for Moulis. Her vokser Cabernet Sauvignon (50%) og Merlot (40%), Médocs mest berømte druesorter, sammen med Petit Verdot (5%) og Cabernet Franc (5%). Jordtyperne og druesorterne er perfekt afstemte, hvilket giver rige, fyldige og elegante vine. Merlots rundhed og charme opvejes af spændingen og energien fra Cabernet Sauvignon, sådan som det kendes i mange store vine. På trods af at Petit Verdot udgør en lille del af blandingen, bringer den en kraftfuld struktur til vinen og en rig og aromatisk smag. Endelig tilbyder Cabernet Franc ekstra kompleksitet til vinen.


Her råder Matthieu Cuvelier og Christophe Labenne. Cuvelier-familien bragte moderne tider til Château Poujeaux og har løftet vinene, så de nu er blandet de højest agtede i hele den berømte vinregion. Vinstokkene plejes med stor omhu gennem hele året. Den 70 hektar store vingård drives med bæredygtige landbrugsteknikker, bearbejdning af jorden og en altafgørende omsorg for jorden. Druerne er et naturligt centrum for al aktivitet på slottet. Fra afbladning, udsprængning og grøn høst til valg af høstdato, udvælgelse og sortering, er det druerne, der bestemmer.


Høsttid er kulminationen på et helt års arbejde, som sædvanligvis begynder i midten af ​​september og slutter i midten af ​​oktober. Hvert parcel plukkes i hånden, når druerne er ved optimal modenhed, bestemt ved hjælp af teknisk analyse og smagning af druerne. Druer sorteres og overføres derefter til vingården. De adskilles efter vinstokkenes alder, vinmarkens placering og druesort for at opnå separate partier med komplementære egenskaber. Efter en måneds alkoholisk og malolaktisk gæring i kar, lagres der på franske egetræsfade over 12 måneder.


Blanding af vin fra de enkelte parceller kræver stor koncentration og følsomhed på slottet, for at give liv til en ny årgang, der forbliver tro mod Poujeaux' ånd.