Selvom man ikke har mange generationers vinproduktion bag så og starter under små, ydmyge forhold, kan man med vilje og beslutsomhed bevæge sig mod verdenseliten. Sådan er historien om Château Le Pin, som til at begynde med solgte sine vine for 100 Franc. Lige indtil Robert Parker faldt over årgang 1982.

Château Le Pin

Pris
Druesammensætning
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Le Pin

Le Pin i Pomerol har lynhurtigt markeret sig som noget af det fineste (og ofte dyreste) vin i hele Bordeaux. På trods af, at man ikke er klassificeret. Debuten var først i 1979, mange år efter Kejser Napoleons klassifikation i 1855. 

Leon Thienpont, far til Alexandre Thienpont, overtalte Jacques Thienpont til at købe grunden på to hektarer for én million Franc. Og dermed var Le Pin født. Her var ikke andet end et skur med haveudstyr og et hus, der havde set bedre dage. Her flyttede Alexandre Thienpont ind og tog hul på det store arbejde.


Jacques Thienpont købte en stor tank i rustfrit stål på 50 hektoliter som den første investering og ellers blev der brugt gamle, franske egetræsfade fra Vieux Chateau Certan, som lå i den lille kælder, hvor der kun kunne være nogle få rækker.

Den første produktion var minimal og flaskerne blev solgt for 100 Franc. Der skete dog for alvor noget, da Robert Parker storroste 1982-årgangen. Fra da af solgte Le Pin for samme beløb som de berømte Premier Cru-vine, og langsomt blev Le Pin udvidet med nye opkøb. Ikke mindst i 1984, da man købte en urtehave for at plante vinstokke! Opkøbene er siden fortsat ind i det 21. århundrede.


Navnet Le Pin kommer fra det ensomme fyrretræ, der står tæt på vineriet og i 2010 begyndte byggeriet endelig af et noget mere tidssvarende og passende byggeri for et vinhus med et så godt navn som Le Pin. I 2012 stod det færdigt. 

Le Pin er stadig småt. Her er kun 2,7 hektarer vinmarker, som er beplantet med næsten 100% Merlot. Her er også en smule Cabernet Franc. Den bruges dog ikke i Le Pin.


Le Pins terroir er ler med grus og sand med aflejringer af jernoxid i jorden. I nogle dele af vingården er gruslaget tæt på tre meter tykt. Vingården er ideelt placeret med god højde på Pomerol-plateauet.

Le Pin producerer i dag mellem 400 og 600 kasser om året. Vinene bliver vinificeret i syv små, rustfri ståltanke, der varierer i størrelse fra 15 hektoliter op til 42 hektoliter. I kældrene bliver al vin flyttet vha. tyngdekraften. Malolaktisk gæring foregår i nye egetræsfade.