ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Eminente verdensklassevine med en historie tilbage til 1500-tallet. Château Haut-Bailly i  Pessac-Léognan har, som mange andre prominente vinproducenter i Bordeaux, en glorværdig historie.

Château Haut-Bailly

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Haut-Bailly

Château Haut-Bailly blev til Château Haut-Bailly, da familierne Goyanèche og Daitze købte og samlede en række af Graves’ bedre vinmarker tilbage i 1530’erne. 100 år senere blev det hele købt af Firmin Le Bailly og Nicolas de Leuvarde, som havde penge på kistebunden grundet deres bankarbejde i Paris. 100 år senere igen, helt præcis 1736, tog irske Thomas Barton styringen og fik spredt rygtet om Château Haut-Baillys vine i England og Irland.


I 1872 hed ejeren Alcide Bellot des Minières, og det var her, at slottet tog sin nuværende udformning. Han gennemførte en mere videnskabelig tilgang til vinproduktion og indledte en guldalder, hvor Château Haut-Bailly blev solgt til samme priser som Premier Cruerne Lafite, Latour, Margaux og Haut-Brion. Efter Alcides død fulgte en ustabil periode, dog uden at det gik ud over vinens kvalitet. Derfor blev slottet i 1953 klassificeret som Cru Classé de Graves. 


I 1998 købte den amerikanske bankmand Robert G. Wilmers vinslottet og satte gang i en lang række investeringer – dog stadig med de samme winemakers ombord. Wilmers døde desværre i 2017, men i dag leder familien slottet videre.


Slottet ligger lige ved porten til byen Bordeaux, og de 30 hektarer vinmarker ligger i hjertet af appellationen Pessac-Léognan på venstre bred af floden Garonne. Her vokser 60% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 3% Petit Verdot og 3% Cabernet Franc. Landskabet er bakket, nogle parceller ligger højt, andre lavt og det varierede vandtryk på vinstokkene skaber variation i udtrykket. Her vokser bl.a. fire hektarer vinstokke, der har 100 år på bagen, plantet i sin tid af Alcide Bellot des Minières.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]