ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Siden 1910 har fire generationer af stolte vinbønder i familien Bassereau drevet familie-arven. I dag er det Philippe og Valerie, deres søn Lou og deres stab, der driver værket. Domainet er under omlægning til økologisk landbrug. Det hele foregår i et smukt, autentisk restaureret slot i ren Louis XIII-stil i hjertet af Bordeaux. 

Château de la Grave

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château de la Grave

Château De La Grave ligger på højre bred af Dordogne og Garonne, 35 km nord for Bordeaux i byen Bourg sur Gironde, og har rødder tilbage til 1400-tallet. Den adelige familie Belhade ejede jorden og afstod domainet under Den Franske Revolution. Selve landsbyen La Grave, der kun bestod af et hovedhus og forskellige landbrugsbygninger, jord, vinstokke, enge og skove, blev til Chateau de la Grave i 1868. Der blev tilbygget et rundt tårn, tårne ​​og tag med slanke og flotte former, der giver et unikt neo-gotisk og neo-renæssance-aspekt til hele slottet. Constant Bassereau erhvervede ejendommen i 1910. Siden har hver generation af familien arbejdet hårdt for at forbedre vinene og gøre dem til et sikkert valg med virkelig god værdi for pengene. Populære, autentiske og moderne vine på én gang. I 2020 forpligtede familien sig til at omdanne vingården til økologisk landbrug i stor respekt for naturen og det unikke terroir i Bordeaux.


Château De La Grave dækker 45 hektarer i én enkelt parcel rundt om slottet i appellationen "Côtes de Bourg". Her har været dyrket vin siden det 2. århundrede, da romerne plantede de første "Vitis Biturica", forfaderen til Cabernet Sauvignon. Fra middelalderen var Bourg en vigtig vinhavn, og vingården udvidede sig til livets rytme og handlen på floden. Her vokser i dag 37,5 hektarer til rødvin i AOC Côtes de Bourg Rouge, hvoraf 80% er Merlot, 10% Cabernet Sauvignon og 10% Malbec. Derudover 6,5 hektarer til tør hvidvin i AOC Côtes de Bourg Blanc og en Methode Traditionelle Extra Brut på 50% Colombard og 50% Semillon. Endelig én hektar Cabernet Sauvignon til fremstilling af rosévin og en Methode Traditionelle Brut Nature.


Regionen "Côtes de Bourg" har et helt særligt mikroklima, præget af Gironde-mundingen. Den giver en "buffer" i forhold til resten af Bordeaux, som betyder, at solen skinner omkring 10% mere, der er mindre ekstreme temperaturer og væsentlig mindre regn. Terroiret består primært af kalkstensbund på op til 20 meter og et tykt lag ler, som dog varierer alt efter bakkerne i området. I højderne er aflejringer af karakteristisk, rødt grus fra Massif Centrale. Vinmarkerne er plantet plantet på jord, der for det meste består af kalksten og ler. Det er godt for dræningen af vinmarkerne og druernes friskhed. hvilket bringer friskhed og dræning. Perfekt til Merlot.


Kælderen på Château De La Grave er udstyret med termoregulerede betontanke af forskellig kapacitet og andre af nyere, rustfrit stål. Macerationstiden varierer for vinene. Fra 2-3 uger for rødvinene alt efter årgang. For hvid- og rosévine foregår den alkoholiske gæring på fade eller Dolia-glas, afhængig af vinene. Lagringen af ​rødvinene sker hovedsageligt på Bordeaux-fade på 225 liter og på træfade på 5000 liter. Hver vin vil drage fordel af en personlig lagring afhængigt af lagringstiden og alderen på fadene.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]