ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Den lille region Cérons ligger lige syd for Barsac og Sauternes, som begge er begunstiget med væsentlige større navne. Her i Cérons fylder Château de Cérons, som navnet måske antyder, en del. Ganske som i Sauternes laver man her smukke, sødmefulde vine, men også fremragende rød- og hvidvine. Vinene er elegante, lækre og stilfyldte.

Château de Cérons

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Underområde
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château de Cérons

Château de Cérons ledes af Caroline og Xavier Perromat - Caroline har tidligere arbejdet for det kendte Haut Bailly. Absolut en producent, man bør holde øje med. Her får du hvidvine, der snildt kan måle sig med mange mere kendte Cru Classéer og fremragende, elegante rødvine med smukke tanniner.


Château de Cérons er i dag et fredet historisk monument bygget i begyndelsen af ​​det 1600-tallet beliggende på en terrasse med udsigt over Garonne-floden. Ejendommen ligger i hjertet af landsbyen Cérons i regionen Graves og er omgivet af flotte, imponerende stenmure. Slottet ligger i øvrigt foran en smuk gammel kirke fra 1100-tallet. I 1700-tallet og begyndelsen af 1800-tallet tilhørte slottet Marquis de Calvimonts familie, medlemmer af Bordeaux-parlamentet og oprindelig fra Normandiet. I denne periode var slottets fine, majestætiske receptionslokaler vært for mange kunstnere og intellektuelle.


Xavier og Caroline Perromat overtog ledelsen af ​​familiens ejendom i 2012, og har siden arbejdet utrætteligt med genplantning af grunde, renovering af kælderen, installering af gravitationsbetonkar og åbning for besøgende. Hele teamet på Château de Cérons er forenet i jagten på stadig større kvalitet i en af ​​Bordeaux' ældste og samtidig mest undervurderede appellationer, Cérons.


Med udsigt over landsbyen har Château de Cérons 30 hektar vinstokke plantet på et plateau af grusjord med en undergrund af kalksten. Her laver man rødvin, tørre hvidvine og Cérons, en sødmefuld, hvid bordeauxvin. Mikroklimaet i området er præget af den nærliggende ​​Ciron-flod, som tillader udviklingen af ​​Botrytis Cinerea om efteråret. Naturlige forhold, som giver Château de Cérons' vine deres fine mineralske præg og flotte, præcise aroma. Slottet er beplantet med Sauvignon Blanc (40%), Sémillon (45%), Sauvignon Gris (10%) og Muscadelle (5%) til de hvide vine, og Cabernet Sauvignon (55%) og Merlot (45%) til de røde.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]