Brand image

Cahors

Mange af os kender primært Cahors fra kongehusets vinslot, Château de Cayx, som har hjemme i det sydvestfranske område. Her er Malbec konge, hvilket den ellers kun er i Argentina, og det gør området superinteressant.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Cahors - en smuk gobelin af tradition, terroir, smag og fremragende vin

  Cahors ligger i det sydvestlige Frankrig og står vagt om den rige vinfremstillingsarv, der har blomstret i området i århundreder. Cahors, der er kendt for sine intense og robuste rødvine, har fascineret mange vinentusiaster med dets unikke karakter, lange historie og maleriske vinmarker. Cahors omtales ofte som en region med "sorte" vine på grund af den mørke, nærmest blæk-farve nuance, som den karakteristiske Malbec-drue kan opnå i området.


  ​​Cahors-vinenes lange historie går helt tilbage til romertiden. I dag står Cahors som en appellation d'origine contrôlée (AOC), med en forpligtelse til at bevare og ophøje sine vinfremstillingstraditioner.

 2. Hvad er forskellen på Malbec i Cahors og Argentina?

  Der er visse forskelle i stilen, selvom vinene er lavet på samme drue. Cahors-vinene har en tendens til at være mere tanniske og strukturerede med mørkere frugtsmag, mens de argentinske Malbec-vine ofte mere ligefremme og tydeligt frugtige med blødere tanniner.

 3. Laver man hvidvin i Cahors?

  Ja. Selvom Cahors primært er kendt for sine rødvine, produceres der også hvidvin i regionen. Hvidvinene er typisk lavet af lokale druesorter som Viognier og Chenin Blanc.

 4. Hvad spiser man til rødvine fra Cahors?

  Typisk passer Cahors-.vine fremragende til solide, fyldige og lidt tungere retter. Det kan være rødt kød, vildt, gryderetter eller forholdsvis stærke oste.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]