ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Château Bellevue Mondotte ligger i et verdensberømt område mellem ligeså verdensberømte naboer. Dertil er Bellevue Mondotte ikke nået - endnu. Men evnerne, ambitionerne og jorden er til det.

Château Bellevue Mondotte

Pris
Anmeldelser
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Bellevue Mondotte

Ejer Gérard Perse forelskede sig i denne vingård ved første øjekast, og i 2001 købte han ejendommen, som ligger kun få vinstokke fra berømte Pavie og Pavie-Decesse. En lille juvel, der kun er to hektar stor, men til gengæld beliggende på fremragende terroir på toppen af Saint-Emilions berømte kalkstensplateau. Indtil for nylig var lille Château Bellevue-Mondotte næsten ukendt af vinkendere - nok ikke mindst på grund af den mindre end imponerende størrelse. Men slottet ligger blandt meget mere berømte naboer og jorden er intet mindre end fremragende. Gérard Perse så slottets enorme potentiale og viste Chateau Bellevue-Mondottes potentiale ved at opnå en virkelig flot score på 95+/100 fra Robert Parker for den første årgang under hans ledelse.


Jorden

Château Bellevue Mondotte ligger 80 meter over Dordogne-dalen. Ligesom sine prestigefyldte naboer nyder Bellevue-Mondotte godt af mager jord, sydvendt soleksponering, fremragende naturlig dræning takket være bjergskråningens beliggenhed, samt beskyttelse mod nordenvind og frost. Her vokser 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Vinstokkene er godt modne med 48 år på bagen.


Høsten

Efter høsten, som foregår ved håndkraft, og en omhyggelig sortering startes den alkoholiske gæring naturligt i temperaturkontrollerede trækar. Dette indledende trin efterfølges af en lang maceration på syv uger og malolaktisk gæring på fader. Lagringen varer i 24 måneder - i løbet af de første seks måneder hviler vinen på bærme i 100% nye egetræsfade. Den endelige samling af vinene sker i aftapningsøjeblikket uden filtrering. Resultatet er Merlot med et koncentreret udtryk, der er sjældent elegant.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]