Chokolademousse med whisky

Denne chokolademousse er en nem og lækker dessert til at slutte en hyggelig aften af med. For ikke at bruge for meget tid i køkkenet når gæsterne er der, er dette en dessert der kan forberedes dagen før.

Fuld Af Mad's chokolademousse

Tid: 2 timer + Antal: 4 Sværhedsgrad: 5/10 Tilberedning: 25 minutter


Ingredienser

Chokoladesovs

  • 100 gram Mørk chokolade 70%
  • 30 gram Smør
  • 2 spsk. Kaffe
  • 40 ml Whisky

Marengs

  • 30 gram Sukker
  • 2 Æggehvider

Flødeskum

  • 120 ml Fløde

Hvilken whisky skal bruges?

Det er smag og behag hvilken whisky man vælger at bruge. Dog kan det anbehales at anvende en let røget og frugtig whisky. Det giver både sødme men også dybde fra røgen. Er man ikke til røget whisky, vil en typisk Speyside whisky være et godt bud. Her får man typsik en let frugitg og sød note.

Om du bruger en single malt eller blended whisky er op til dig. Pointen er jo mindre karaterikstisk en whisky man anvender, jo mindre kan man også smage den i desserten. Så udfordre dig selv og dine gæster.

Fremgangsmåde

Chokoladesovsen
Smelt chokoladen med smør og kaffe over et vandbad. Når det er smeltet sammen fjernes skålen fra vandbadet. Imens den køler af tilsættes whiskyen - rør godt rundt

Marengs
Pisk æggehvider indtil det er stift. Tilsæt løbende sukker. Tilsæt en knivspis salt

Kombination - part 1
Kombiner din "marengs" med chokoladen

Flødeskum
Pisk flødeskum sammen til den er let fluffy

Kombination - part 2
Kombiner flødeskum med din chokolade mixtur - men gør det forsigtigt

Afslutning
Hæld nu din chokolademousse i mindre skåle/glas og lad den nu stå i mindst to timer

Anbefalede whiskyer til desserten