Whisky-chokolademousse

I samarbejde med Fuld af mad

Denne chokolademousse er en nem og lækker dessert til at slutte en hyggelig aften af med. For ikke at bruge for meget tid i køkkenet, når gæsterne er der, er dette en dessert, der kan forberedes dagen før.

Tid: 2+ timer  |  Antal: 4 pers.    |    Sværhedsgrad: 5/10    |    Tilberedning: Ovn

Tid: 2+ timer
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 5/10
​​​​​​​Tilberedning: Ovn


Ingredienser

Chokoladesovs

  • 100 gram mørk chokolade 70%
  • 30 gram smør
  • 2 spsk kaffe
  • 40 ml whisky

Marengs

  • 30 gram sukker
  • 2 æggehvider

Flødeskum

  • 120 ml fløde

Hvilken whisky skal bruges?

Det er smag og behag hvilken whisky, man vælger at bruge. Dog kan det anbehales at anvende en let røget og frugtig whisky. Det giver både sødme og dybde fra røgen. Er man ikke til røget whisky, vil en typisk whisky fra Speyside være et godt bud. Her får du typisk en let frugtig og sødmefuld note i whiskyen.

Om du bruger en Single Malt eller blended whisky er op til dig. Jo mindre en karakteristisk whisky, du bruger, jo mindre vil du kunne smage den i desserten.

Fremgangsmåde

  • Chokoladesovs
    Smelt chokoladen med smør og kaffe over et vandbad. Når det er smeltet sammen, fjernes skålen fra vandbadet. Mens den køler af, tilsættes whiskyen. Rør godt rundt.
  • Marengs
    Pisk æggehvider indtil de er stive. Tilsæt løbende sukker. Tilsæt også en knivspis salt.
  • Kombination - del 1
    Kombinér din "marengs" med chokoladen.
  • Flødeskum
    Pisk flødeskum sammen til den er let fluffy.
  • Kombination - del 2
    Kombinér flødeskum med din chokolademixtur - men gør det forsigtigt.
  • Afslutning
    Hæld nu din chokolademousse i mindre skåle/glas og lad de stå i minimum to timer.

Anbefalede whiskyer til desserten

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og spar altid 5% hver gang du handler online eller i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]