STORE besparelser på gaver og smagekasser (Op til 38% rabat)!

Mimosa

Frisk appelsinjuice toppet af med eget valg af lækker mousserende vin = Lækker mimosa! Glas: Riedel Mixing Champagne Glas Pynt: En skive appelsin Download opskrift

Ingredienser

  • 5 cl appelsinjuice, eller efter smag (bedst friskpresset)
  • Mousserende vin

Fremgangsmåde

  • Hæld begge ingredienser i et vin- eller champagneglas – Værsgo!
  • Pynt med en skive appelsin
Frisk appelsinjuice toppet af med eget valg af lækker mousserende vin = Lækker mimosa!

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/gaver/mixing-champagne-set-5515-58-4-glas|Riedel Mixing Champagne Glas]
Pynt: En skive appelsin
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/b529549a-d68b-4ca1-87cd-5ba2683cbb47|Download opskrift]

Det skal du bruge:

Mimosa - brunchens friske indslag

Brunch er ofte lig med avocado, uendelige mængder brunchpølser, scrambled eggs og bacon, så man burde skamme sig. Den vil dog aldrig være uden noget godt i glasset - og her er en Mimosa oplagt. En cocktail, der ligesom Bloody Mary også er en suveræn brunchcocktail. Det gode ved netop Mimosa og Bloody Mary er, at det er acceptabelt at drikke, før klokken slår middag.

Mimosaen, simpel som den er, er sammensat af mousserende vin og appelsinjuice og blev skabt omkring 1925. Den er opkaldt efter en gulblomstret plante, og dens oprindelse er ofte knyttet til Frank Meier, en bartender på Hotel Ritz i Paris. Meier inkluderede til sidst opskriften i sin bog fra 1936, "The Artistry of Mixing Drinks", som menes at være Mimosas første optræden på tryk.

Mimosa er forfriskende og lækker, og selv de mest uerfarne cocktailmagere kan huske opskriften. Med kun to ingredienser bør du gerne vælge vin og juice af høj kvalitet. Begynd med en god, tør champagne, prosecco elle cava. Og ligesom alle drinks, der kræver juice, er frisk altid bedst, så pres gerne et par appelsiner.

Servér din Mimosa i et champagneglas sammen med klassiske brunchretter. Eller når du er tørstig.

Alternativer

Buck's Fizz
Buck's Fizz er dybest set den cocktail. Men ikke helt. Buck's Fizz laves med dobbelt så meget mousserende vin som appelsinjuice. Og så skal den helst serveres uden isterninger.

Hawaiian Mimosa
Rom, champagne, ananasjuicejuice, appelsinjuice og kirsebærsaft.

Sherbet Mimosa
Her skifter du bare appelsinjuicen ud med sorbet.

Flirtini
Her skal du bruge ananasjuice, champagne og vodka.

Vermosa
Vermosa er opstået i Vermont, som kan fornemmes af navnet. Den laves med æblecider og champagne.

Tag et kig i det store cocktailunivers her.