SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Mimosa

Frisk appelsinjuice toppet af med eget valg af lækker mousserende vin = Lækker mimosa! Glas: Riedel Mixing Champagne Glas Pynt: En skive appelsin Download opskrift

Ingredienser

  • 5 cl appelsinjuice, eller efter smag (bedst friskpresset)
  • Mousserende vin

Fremgangsmåde

  • Hæld begge ingredienser i et vin- eller champagneglas – Værsgo!
  • Pynt med en skive appelsin
Frisk appelsinjuice toppet af med eget valg af lækker mousserende vin = Lækker mimosa!

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/gaver/mixing-champagne-set-5515-58-4-glas|Riedel Mixing Champagne Glas]
Pynt: En skive appelsin

[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/27dcd085-ef7c-4472-b3f5-e952e17483cb|Download opskrift]

Det skal du bruge:

Mimosa - brunchens friske indslag

Mimosa er en superpopulær brunchcocktail, lavet med lige dele appelsinjuice og mousserende vin. Let, forfriskende og perfekt at nippe til på en doven søndag morgen. Cocktailen serveres typisk i et flute-glas, og den klare orange farve og boblerne fra den mousserende vin skaber et smukt. Smagen er både er sød og syrlig, hvor brusen fra den mousserende vin tilføjer en boblende tekstur til.

En af grundene til, at mimosaen er forblevet så populær, er dens alsidighed. Den kan nydes alene eller sammen med en række forskellige brunchretter, lige fra salte omeletter til søde kager. Og det er nemt at tilpasse den ved at tilføje et stænk af en anden frugtjuice eller en likør, som Grand Marnier eller Cointreau for et ekstra smags-twist. Uanset om du er til en lækker brunch med vennerne eller bare vil have en enkel og lækker drink at nippe til, er mimosaen et klassisk valg, der aldrig går af mode.

Så hvorfor ikke blande en kande og skåle til en afslappende weekend?

Mimosaen, simpel som den er, er sammensat af mousserende vin og appelsinjuice og blev skabt omkring 1925. Den er opkaldt efter en gulblomstret plante, og dens oprindelse er ofte knyttet til Frank Meier, en bartender på Hotel Ritz i Paris. Meier inkluderede til sidst opskriften i sin bog fra 1936, "The Artistry of Mixing Drinks", som menes at være Mimosas første optræden på tryk.

Mimosa er forfriskende og lækker, og selv de mest uerfarne cocktailmagere kan huske opskriften. Med kun to ingredienser bør du gerne vælge vin og juice af høj kvalitet. Begynd med en god, tør champagne, prosecco elle cava. Og ligesom alle drinks, der kræver juice, er frisk altid bedst, så pres gerne et par appelsiner.

Servér din Mimosa i et champagneglas sammen med klassiske brunchretter. Eller når du er tørstig.

Alternativer

Buck's Fizz
Buck's Fizz er dybest set den cocktail. Men ikke helt. Buck's Fizz laves med dobbelt så meget mousserende vin som appelsinjuice. Og så skal den helst serveres uden isterninger.

Hawaiian Mimosa
Rom, champagne, ananasjuicejuice, appelsinjuice og kirsebærsaft.

Sherbet Mimosa
Her skifter du bare appelsinjuicen ud med sorbet.

Flirtini
Her skal du bruge ananasjuice, champagne og vodka.

Vermosa
Vermosa er opstået i Vermont, som kan fornemmes af navnet. Den laves med æblecider og champagne.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]