- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Weissburgunder
Weissburger er én af de druer, men bør kende til, hvis man elsker friske, lette tyske vine med et flot syreniveau. En vintype, som få mestrer, som man gør i Tyskland.
- På lager online
- På lager online
- Kun 6 på lager online
- Økologisk
Vælg favoritliste
2021 Weisser Burgunder, Grosses Gewächs, Langenmorgen
Bassermann Jordan- 92 pointRobert Parker
499,95pr. flaskeKun 8 på lager online
Gå til side
ud af 1
Hvordan smager Weissburgunder?
Weissburgunder er en let og elegant sommervin med en velintegreret syre, som er ideel at drikke sammen med mad. Weissburgunder-vine har en mindre udtalt bouquet, men til gengæld mere syre end Grauburgunder (Pinot Gris), hvorfra druen muterede. Den dufter og smager af citrusfrugter, pærer, meloner og nødder. Den er faktisk også velegnet til fremstilling af mousserende vin eller lagring på barriques.
Hvad er Weissburgunder?
Weissburgunder er en gammel druesort, som er internationalt kendt som Pinot Blanc. Pinot Blanc er det yngste medlem af Pinot-familien. Den vokser i frugtbar eller kalkholdig jord og modner ret sent. Den høstes senere end andre klassiske, tyske druesorter som Müller-Thurgau, men tidligere end Riesling. Den trives glimrende overalt, hvor det er for varmt til Riesling. På grund af sin noget subtile karakter bruges Pinot Blanc ofte i cuvéeblandinger med andre varianter og vinificeres undertiden på små barriques ved hjælp af malolaktisk gæring. For at trives kræver Weissburgunder/Pinot Blanc meget af jorden og dens miljø, og sammenlignet med f.eks. Chardonnay er Pinot Blanc mere udsat for botrytis, fordi druerne er mere kompakte i klasen.
Siden 1970, hvor kun 0,9% af alle vinmarker i Tyskland blev plantet med Weissburgunder, er antallet steget markant. I 2018 var 5,4% af det tyske vinmarksareal beplantet med Weissburgunder, overvejende i Baden, Rheinhessen og Pfalz.