SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Weissburgunder

Weissburger er én af de druer, men bør kende til, hvis man elsker friske, lette tyske vine med et flot syreniveau. En vintype, som få mestrer, som man gør i Tyskland.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvordan smager Weissburgunder?

    Weissburgunder er en let og elegant sommervin med en velintegreret syre, som er ideel at drikke sammen med mad. Weissburgunder-vine har en mindre udtalt bouquet, men til gengæld mere syre end Grauburgunder (Pinot Gris), hvorfra druen muterede. Den dufter og smager af citrusfrugter, pærer, meloner og nødder. Den er faktisk også velegnet til fremstilling af mousserende vin eller lagring på barriques.

  2. Hvad er Weissburgunder?

    Weissburgunder er en gammel druesort, som er internationalt kendt som Pinot Blanc. Pinot Blanc er det yngste medlem af Pinot-familien. Den vokser i frugtbar eller kalkholdig jord og modner ret sent. Den høstes senere end andre klassiske, tyske druesorter som Müller-Thurgau, men tidligere end Riesling. Den trives glimrende overalt, hvor det er for varmt til Riesling. På grund af sin noget subtile karakter bruges Pinot Blanc ofte i cuvéeblandinger med andre varianter og vinificeres undertiden på små barriques ved hjælp af malolaktisk gæring. For at trives kræver Weissburgunder/Pinot Blanc meget af jorden og dens miljø, og sammenlignet med f.eks. Chardonnay er Pinot Blanc mere udsat for botrytis, fordi druerne er mere kompakte i klasen.


    Siden 1970, hvor kun 0,9% af alle vinmarker i Tyskland blev plantet med Weissburgunder, er antallet steget markant. I 2018 var 5,4% af det tyske vinmarksareal beplantet med Weissburgunder, overvejende i Baden, Rheinhessen og Pfalz.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]