ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Savagnin

Du har ikke oplevet franske hvidvine, før du har oplevet Savagnin. Druen fra regionen Jura bliver brugt til at skabe nogle af de mest markante hvidvine i Frankrig - ja, faktisk i hele verden.

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Årgang
Flaskestørrelse
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Savagnin?

    Savagnin (ikke at forveksle med Sauvignon Blanc) er en grøn hvidvinsdrue, som dyrkes mest i Jura-regionen i Frankrig, hvor den bruges til Savagnin-vine eller den berømte Vin Jaune og Vin de Paille. Den er beslægtet med Gewürztraminer. Savagnin er langt fra nogen udbredt druesort - i 2007 var der således kun 427 hektarer i Frankrig. Druen modner meget sent, og kan plukkes så sent som i december. Ligesom sin fætter Gewürztraminer er det en svær drue at dyrke, som giver et lavt udbytte.

  2. Hvorfra kommer Savagnin?

    Savagnin er muligvis identisk med den gamle Traminer-sort, en grønskindet drue, som primært voksede i den tyrolske landsby Tramin fra ca. 1000 indtil 1500-tallet. Savagnin, som vi kender den i Jura, har dog ændret udseende en smule, da den dukkede op i Frankrig.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]