- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni
Savagnin
Du har ikke oplevet franske hvidvine, før du har oplevet Savagnin. Druen fra regionen Jura bliver brugt til at skabe nogle af de mest markante hvidvine i Frankrig - ja, faktisk i hele verden.
- Kun 47 på lager online
- Kun 2 på lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Hvad er Savagnin?
Savagnin (ikke at forveksle med Sauvignon Blanc) er en grøn hvidvinsdrue, som dyrkes mest i Jura-regionen i Frankrig, hvor den bruges til Savagnin-vine eller den berømte Vin Jaune og Vin de Paille. Den er beslægtet med Gewürztraminer. Savagnin er langt fra nogen udbredt druesort - i 2007 var der således kun 427 hektarer i Frankrig. Druen modner meget sent, og kan plukkes så sent som i december. Ligesom sin fætter Gewürztraminer er det en svær drue at dyrke, som giver et lavt udbytte.
Hvorfra kommer Savagnin?
Savagnin er muligvis identisk med den gamle Traminer-sort, en grønskindet drue, som primært voksede i den tyrolske landsby Tramin fra ca. 1000 indtil 1500-tallet. Savagnin, som vi kender den i Jura, har dog ændret udseende en smule, da den dukkede op i Frankrig.