SPAR 15% på vin, spiritus & vinglas fra Vinspecialistens Vinfestival ⭐🍷 Klik her!

Alentejo

Alentejo er i øvrigt én af de største vinregioner i Portugal og er inddelt i DOC underregionerne Portalegre, Borba, Redondo, Vidigueira, Reguengos, Granja/Amareleja, Moura og Évora.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Alentejo?

Alentejo - Vinho do Alentejo - er et portugisisk vinområde i Alentejo-regionen. Hele regionen er berettiget til at bruge den portugisiske Vinho Regional-betegnelse Alentejano VR, mens nogle områder også er klassificeret på det højere Denominação de Origem Controlada (DOC)-niveau under betegnelsen Alentejo DOC. VR kan sammenlignes med det franske Vin de Pays og DOC kan sammenlignes med den franske AOC. Alentejo dækker omkring en tredjedel af landet i det sydlige Portugal, hvor der ikke bor ret mange mennesker. Regionen er kendt for sin enorme korkproduktion, men har i de senere år også fået en del opmærksomhed for sine bordvine. Det er dog en meget udfordret region ift. klimaforandringer.


Alentejo ligger øst for Ribatejo i den sydøstlige del af Portugal og strækker sig helt ned til Algarve.

Vin fra Alentejo er "blandt de indviede" kendt for at være spændende kvalitetsvin.


Druer i Alentejo

De vigtigste druer i Alentejo er druer som Abundante, Alfrocheiro Preto, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon, Carignan, Chardonnay, Palomino, Tempranillo og Trincadeira.