- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
KUN TIL I MORGEN - SPAR 15% på vin, spiritus & glas 🔥 SE HER!
Veneto
Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter.
- Nyhed
Vælg favoritliste
2022 Bardolino Chiaretto KEYA Rose, D.O.C. Classico
Guerrieri-Rizzardi119,00Pr. flaskeForudbestil - forventet d. 15/02/2023 Vælg favoritliste
2020 Bardolino Chiaretto KEYA Rose, D.O.C. Classico
Guerrieri-Rizzardi119,00Pr. flaskeVælg favoritliste
2021 Bardolino Chiaretto KEYA Rose, D.O.C. Classico
Guerrieri-Rizzardi119,00Pr. flaske
Gå til side
ud af 1
Veneto
Omkring Gardasøen i det nordlige Italien ligger Veneto, Italiens tredjemest betydelige vinområde. Navne som Valpolicella og Bardolino er for Italien, hvad Saint-Émilion og Pomerol er for Frankrig, nemlig kendte vinområder, der ofte kan leve på renomméet. Veneto-området er blevet drastisk udvidet gennem mange år, så den karakter fra jordbunden, som vinene oprindelig blev så berømte for, er udvandet til stor skade for de tilbageværende seriøse producenter.
Hoveddruen for Venetos rødvine er Corvina, som under rigtige forhold kan give en meget lækker vin, mens det for hvidvinene er Gargenega, hjørnestenen i områdets kendte hvidvin, Soave. Gargenega kan i gode kvaliteter minde om en rig Condrieu, blot med mere mineralsk fasthed. Dessertvin er også på menuen, – området lægger nemlig ryg til Recioto di Soave, som hører blandt Italiens mest anerkendte dessertvine. Stilen er knapt så oxideret og sherryagtig som i Vin Santo, men mere i retning af god, sød Muscat fra Frankrig, dog med mindre friskhed. Allermest kendt er området dog nok for sine Amaroner. Desværre af og til i dårlig kvalitet og af tvivlsom herkomst - men vælger man fra en af områdets veletablerede og kendte huse som Guerrieri-Rizzardi er man næsten på forhånd garanteret en stor oplevelse!