ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Marlborough

Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island med områder som Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, og South Island, hvor det meget anerkendte vindistrikt Marlborough.


Rødvin fra Marlborough

Hvis du er fan af Pinot Noir, er smukke Marlborough i New Zealand den perfekte destination for dig. Området er kendt for sit kølige klima og forskelligartede terroir, og producerer nogle af de fineste Pinot Noir-vine i verden.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvorfor drikke rødvin fra Marlborough?

  Marlboroughs unikke mikroklima og jordbundsforhold skaber det ideelle miljø for dyrkning af Pinot Noir-druer, hvilket resulterer i vine, der er elegante, komplekse og fulde af smag. Marlboroughs Pinot Noir er typisk kendetegnet ved deres rige, frugtige smag med noter af kirsebær, hindbær og krydderier.


  Marlboroughs vinproducenter sætter stolt en stor ære i deres håndværk med vine, der virkelig fremviser regionens unikke terroir. Fra små, familieejede vingårde til store kommercielle aktiviteter, er Marlborough hjemsted for en bred vifte af vinproducenter, hver med deres egen unikke tilgang til at fremstille exceptionelle Pinot Noir-vine.


  En af de iøjnefaldende egenskaber ved Marlboroughs Pinot Noir-vine er deres alsidighed. Uanset om du parrer dem med et solidt måltid eller nyder dem alene, er de altid en stor oplevelse.


  Så hvis du ønsker at opleve det allerbedste inden for Pinot Noir, er Marlborough i New Zealand et godt sted at se hen.

 2. Hvordan smager vin fra New Zealand?

  Vin fra New Zealand har vundet større og større indpas på de forskellige markeder – ikke uden grund for new zealandsk vin er ofte meget overbevisende smagsmæssigt. Skønne, ekspressive Sauvignon Blanc’er med solbærblade og hvide blomster, tilsat elegant syre. Bourgogneagtige Pinot Noir vine med appetitvækkende toner af peberfrugt og frugtintensitet. Aromatiske og nuancerede Pinot Gris, som ofte er langt bedre end de fleste Alsaceproducenters.


  Biodynamik er vidt udbredt. Og på New Zealand har producenterne – i modsætning til i mange andre af verdens vinområder – den fordel, at man ikke først har skullet vække jorden til live efter mange års overgreb. Den er levende, så resultaterne ved biodynamik er hurtige og mærkbare.


  Det, der senere skulle vise sig at være et af verdens bedste områder til dyrkning af druer, startede som en ren katastrofe. Da man for første gang i 1873 begyndte at beplante den golde spids af South Island i Marlborough på New Zealand med vinstokke, døde op til 75% af stokkene igen på grund af manglende vand. Dette fik i første ombæring langt den største del af vindyrkerne til at opgive deres forehavende og vende sig mod andre former for jordbrug og kreaturhold. Der gik næsten 100 år mere, før man for alvor begyndte at beplante jorden med vinstokke igen, – og denne gang lykkedes projektet til fulde. Ved hjælp af kunstvanding og nyere produktionsmetoder regnes Marlborough i dag for et af New Zealands fineste vinområder.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]