- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Marlborough
Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island med områder som Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, og South Island, hvor det meget anerkendte vindistrikt Marlborough, der i dag regnes for et af de fineste i verden til produktion af hvidvine, bl.a. ligger.
- Forudbestil - forventet d. 08/03/2023
- Forudbestil - forventet d. 15/03/2023
- Kun 26 på lager online
- På lager online
- Kun 26 på lager online
- Forudbestil - forventet d. 08/03/2023
- Forudbestil - forventet d. 10/02/2023
- På lager online
- Kun 45 på lager online
- Læs mereMidlertidig udsolgt
Gå til side
ud af 1
Værd at vide
Vin fra New Zealand har vundet større og større indpas på de forskellige markeder – ikke uden grund for new zealandsk vin er ofte meget overbevisende smagsmæssigt. Skønne, ekspressive Sauvignon Blanc’er med solbærblade og hvide blomster, tilsat elegant syre. Bourgogneagtige Pinot Noir vine med appetitvækkende toner af peberfrugt og frugtintensitet. Aromatiske og nuancerede Pinot Gris, som ofte er langt bedre end de fleste Alsaceproducenters.
Biodynamik er vidt udbredt. Og på New Zealand har producenterne – i modsætning til i mange andre af verdens vinområder – den fordel, at man ikke først har skullet vække jorden til live efter mange års overgreb. Den er levende, så resultaterne ved biodynamik er hurtige og mærkbare.
Det, der senere skulle vise sig at være et af verdens bedste områder til dyrkning af grønne druer, startede som en ren katastrofe. Da man for første gang i 1873 begyndte at beplante den golde spids af South Island i Marlborough på New Zealand med vinstokke, døde op til 75% af stokkene igen på grund af manglende vand. Dette fik i første ombæring langt den største del af vindyrkerne til at opgive deres forehavende og vende sig mod andre former for jordbrug og kreaturhold. Der gik næsten 100 år mere, før man for alvor begyndte at beplante jorden med vinstokke igen, – og denne gang lykkedes projektet til fulde. Ved hjælp af kunstvanding og nyere produktionsmetoder regnes Marlborough i dag for ikke alene et af de New Zealands fineste, men også et af hele verdens fineste vinområder til produktion af hvidvine.